Rockband voor kinderen op tour in buitenland

Hippe Gasten in China!

Vier maanden geleden zaten de rockers van Hippe Gasten liedjes te schrijven in Erp. Plots kwam er een mailtje binnen met daarop Engelse tekst en Chinese tekens. “Spam”, dachten de muzikanten. Maar op het moment dat ze de mail wilden verwijderen las frontman Jon de woorden ‘International Chinese Child’s Festival”. Toch maar even bellen…

Touren in China

Na veel regelen, bellen en mailen met de ambassade en met China werden de teksten van de liedjes van Hippe Gasten door de Chinese overheid goedgekeurd, werden de werkvisums in orde gemaakt en was het een feit: Hippe Gasten doet een tour in China van 26 mei t/m 4 juni!

Samen met de Amerikaanse bekende kinderband Lucky Diaz and the Family Jam Band wordt Hippe Gasten door een productieteam van dertig mensen in Shanghai ontvangen om in zes Chinese steden op te treden. Twaalf shows in tien dagen waarbij we ze een binnenlandse vlucht maken, reizen in een grote tourbus, slapen in hotels en door filmploegen gevolgd worden. En alsof het niets is wordt het complete decor dat Hippe Gasten in Nederland gebruikt in China één op één nagebouwd. Is dat rock ‘n roll of is dat rock ‘n roll?

Hippe kinderliedjes

China heeft een grootschalig onderzoek gedaan met als conclusie dat de kinderliedjes in China alles behalve hip en cool zijn. Daarom is gezocht naar bands in landen die iets nieuws of cools deden. Hippe Gasten viel op. Vooral de manier waarop zij kinderen aanspreken stond de organisatoren van de tour erg aan. Stoer en op een volwassen manier met een vette rockshow. Met steun en subsidie van verschillende grote partijen (waaronder het Nederlandse Koninkrijk) zijn de Chinezen verder gegaan om het first ‘International family festival Hand in Hand China’ op poten te zetten. De teksten van Hippe Gasten zijn vertaald naar het Chinees en draaien tijdens de optredens mee op een groot scherm. Er is ook een tolk aanwezig zodat de kinderen optimaal kunnen genieten van de teksten en muziek.

Zoals het er nu voor staat heeft de organisatie grote plannen met Hippe Gasten en zullen onze vriendelijke rockers in de toekomst veel vaker naar China moeten afreizen. Wij zijn trots op onze Hippe Gasten!