Lieve Ana

Beter een verre vriend

Een vrijstaand huis zonder buren. Rust, stilte en nergens een stoorzender te vinden. Dat is pas leuk wonen, vindt Jan; een oude brompot met iedere dag hetzelfde ritme en rituelen.

Na het verlies van zijn vrouw Rietje had hij bedacht de rest van zijn leven alleen en in alle rust te slijten, maar niets is minder waar wanneer zijn rustige leventje behoorlijk wordt opgeschud als op een dag Viktor naast hem komt wonen. De jongeman is uit de grote stad naar een buitenwijk verhuisd, om daar een nieuw avontuur te beginnen. Viktor is een excentriekeling die wel van ‘apart’ houdt. Sterker nog, zijn werk is behoorlijk apart. Het werk van Viktor is zijn geheim dat hij met man en macht probeert te verbergen. Juist voor zijn nieuwsgierige buurman!

De uitgesproken Jan vind het maar niks, zo’n vreemde vogel naast hem! Toch gaat Jan de avontuurlijke Viktor harder nodig hebben dan hij had kunnen bedenken. Wellicht lijken de mannen toch meer op elkaar dan ze denken, en is een vriendschap snel geboren.

‘Beter een Verre Vriend!’ gaat over twee mannen die elkaar onbegrijpelijk vinden maar elkaar ook hard nodig hebben. In deze tragikomedie worden beide levens blootgelegd en gefileerd. Een voorstelling over vooroordelen, angsten, kleinburgerlijkheid, sociaal isolement en vriendschap. En dat alles op het ganzenbord van het leven.’

lieve ana

Algemene gegevens

Duur: 75 minuten
Speeloppervlakte: 6 x 6 x 4 meter
Aankomsttijd:
Opbouwtijd:
Afbreektijd:
Speelperiode:
Speeldagen:
Educatie:
Bijzonderheden:
Maximum aantal bezoekers
Op school:
School in theater:
Vrije voorstelling:
Prijs  één per dag twee per dag drie per dag
Op school:
School in theater:
Vrije voorstelling

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 6% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie

Credits
Spel & concept:
Tekst:
Regie:
Muziek:
Fotografie:
Decor:

Een greep uit onze voorstellingen