Studio de Bakkerij

Brieven uit de oorlog

Een voorstelling vol hoop, verlangen, angst en de vrijheid van de taal!

Het is oorlog. Je vader heeft gezegd dat je koffer klaar moet staan voor het geval je moet vluchten. Al eeuwenlang zijn er kinderen die dit meemaken. We kennen allemaal de geschiedenis, zien de beelden op het journaal. Maar wat gaat er in de hoofden van kinderen om?
In ‘Brieven uit de oorlog’ maken we kennis met zes bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Ze kennen elkaar niet, leven in andere tijden, op andere plekken. Eén ding hebben ze gemeen. Ze zitten in een oorlog. Ze schrijven elkaar brieven. Daarin stellen zij vragen, geven adviezen en steunen elkaar. Vluchten of juist blijven? Haten of liefhebben? Schreeuwen of stil zijn?
“Kan iemand mij vertellen waarom iedereen het leuk vindt om op de computer een oorlogsspel te spelen en waarom niemand het in het echt leuk vindt? Waarom zijn er oorlogen? Waarom wordt iemand gemarteld omdat die laat zien dat wij Syriërs zowel Moslims als Christenen kunnen zijn? Waarom moet ik dit meemaken?”
Assim

De voorstelling ‘Brieven uit de oorlog’ van Studio de Bakkerij wordt niet meer gespeeld en is niet meer te boeken.

Brieven uit de oorlog
“De leerkrachten en kinderen vonden het te gek! Super mooi, sloot goed aan bij het thema. Ze waren onder de indruk. Bedankt.”

Kim Goddijn - Krommert Docent, Basisschool Hof ter Weide

brieven-uit-de-oorlog-poster-jeugdtheater

Algemene gegevens

Credits
Spel: Anna Keuning, Kelvin Wormgoor en Zouhair Mtazi
Tekst: diverse oorlogskinderen
Regie & concept: Maarten Bakker
Fotografie: Bas Czerwinski & Floris Heuer

Teksten:
Regie Maarten Bakker
Spel: