Bekijk hieronder onze cultuureducatie

Dagprojecten aanbod

Theater is niet alleen geweldig om naar te kijken, het is minstens net zo leuk om te doen! Daarom biedt Buro Bannink, naast het gevarieerde aanbod aan voorstellingen, ook een groot aantal projecten voor cultuureducatie aan. Naast de losstaande projecten zijn er ook meerdere voorstellingen die een actief/interactief onderdeel aanbieden. Zo kan binnen één culturele activiteit zowel receptieve, interactieve als actieve kerndoelen uit de doorlopende leerlijn cultuureducatie worden bereikt.

Binnen onze projecten voor cultuureducatie maken wij onderscheid tussen een dagproject en een workshop. Bij een dagprojecten neemt een team van docenten het over en werkt met de hele school aan een voorstelling.Deze spelen we aan het eind van de dag voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers, zussen en alle andere geïnteresseerden. Van kleuters tot groep 8; allen staan op het podium te schitteren!

De school ontvangt twee weken voorafgaand aan de projectdag een uitgebreid lespakket. Daarin staat wat elke klas gaat doen op de projectdag; wat ze gaan spelen, welke kostuums meegebracht kunnen worden en welke knutselopdracht ze krijgen. De school bepaalt zelf of en hoe de lessuggesties uitgevoerd gaan worden. De leerkrachten mogen het zo gek maken als ze zelf willen!

Rond negen uur in de ochtend starten de docenten met hun programma. Elke klas heeft tussen de 45 of 60 minuten les waarin ze een spelscène of dans aangeleerd krijgen. Met hun eigen groepsleerkracht gaan ze aan de slag met de knutselopdrachten voor kostuum of decor. In de middag volgt een gezamenlijke generale repetitie en wordt de gymzaal omgetoverd met prachtige knutselwerken! De voorstelling wordt na a oop van de schooldag gepland. Voor elke school wordt het dagproject op maat ontwikkeld. Afhankelijk van het aantal groepen, aantal leerlingen, beschikbaar aantal lesuren en het gewenste thema. Naast de standaardprojecten kan er ook op verzoek een speciaal thema uitgewerkt worden tot een sprankelend project voor de hele school.

Een dagproject is vooral geschikt om met de hele school iets te vieren. Er wordt niet sterk ingegaan op cultuureducatie en het aanleren van vaardigheden. De nadruk ligt altijd op plezier en expressie. Voor elke school wordt het dagproject op maat ontwikkeld. Afhankelijk van het aantal groepen, aantal leerlingen, beschikbaar aantal lesuren en het gewenste thema. Naast de standaardprojecten kan er ook op verzoek een speciaal thema uitgewerkt worden tot een sprankelend project voor de hele school.

Hieronder vind je de selectie dagprojecten. Deze projecten zijn geschikt voor de gehele basisschool dus alle groepen!

Mocht je er niet uitkomen dan kan je ons altijd bellen (010 476 96 68) of mailen voor advies!