Peer en Marie hebben hun snackbar verruild voor een Snakkar. Samen met hun zoon Bertus rijden ze daarmee door het land en bezoeken festivals en andere partijen om de mensen te trakteren op theatrale en muzikale snacks. Bertus is al 40 jaar en Peer en Marie vinden het tijd dat hij op eigen benen gaat staan. Maar gaat dat wel lukken, voor een jongen met zoveel minderwaardigheidscomplexen?

Marlies Helder en Pieter Tiddens maken humoristisch, muzikaal theater dat mensen samenbrengt, pleziert en ontroert. Kortom: alles waar klein theater groot in is.

De Snakkar is een tot minitheater omgebouwde bestelbus met tent en biedt plaats aan 50 personen (plus eventueel nog 30 staanplaatsen). Haringen zijn niet nodig en de bus is zelfvoorzienend qua stroom. Zonder tent kan ook: de Snakkar rijdt dan naar een buitenlocatie, waar je zelf zorgt voor stoelen of banken voor het publiek.

“Pieter Tiddens Scheert langs de grenzen van de publieke frustratietolerantie en overleeft met glorie.”

Juryrapport De Gouden Krekel

‘Hele mooie onderwerpkeuze, sterk spel, goede interactie met de kinderen. Een lastig onderwerp licht en toegankelijk gemaakt!”

Ria van BuitenenKunstcentrum de Blauwe Schuit

“Theaterbeest Pieter Tiddens heeft weinig nodig om zijn publiek te boeien.”

Pieter RingsDe Theaterkrant
Snakkar Pieter muziektheater jeugdtheater Marlies Helder

Deze voorstelling speelde in seizoenen 2017-2018 en 2018-2019 en is niet meer te boeken.

Credits
Spel & concept: Marlies Helder & Pieter Tiddens
Techniek: Bert Vermijs
Regie: Bruun Kuijt
Muziek: Marlies Heder
Fotografie: Joke Schot
Dramaturgie: Annemarie Wenzel
Zakelijke leiding: Vera van Baal