De kermis van het egoïsme! Wat als we alles zouden kunnen doen wat we maar willen, wanneer we maar willen? Geen regels, geen verplichtingen en geen rekening hoeven houden met anderen.

In de kermis van ‘FAIR!’ staan vrijheid en vermaak voorop. Dans, muziek, dj’s en attracties zorgen ervoor dat je je nooit hoeft te vervelen. Een nacht om nooit te vergeten… of een nachtmerrie? In ‘FAIR!’ wordt de kermis van het egoïsme geleid door de exploitant. In zijn kermis-hokje stuwt hij de menigte aan in haar zoektocht naar geluk en vermaak, maar in zijn pauzes vraagt hij zich af waar deze zoektocht naar geluk eigenlijk toe leidt. De kermisbezoekers willen alleen maar een nacht vol vrijheid en plezier waarin ze voor één keer volledig egoïst kunnen zijn. De nacht begint uitgelaten, maar naarmate de attracties harder en wilder worden, worden de bezoekers ongeremder. Het geluk blijkt ineens ver te zoeken en het vertier is omgeslagen in eenzaamheid en chaos.

De voorstelling confronteert het publiek met de vraag of mensen wel gemaakt zijn voor de vrijheid waar ze zo vaak naar streven. Met ‘FAIR!’ wil ID Theatre Company jonge mensen laten nadenken over de lusten en lasten van het egoïsme en het streven naar eeuwig plezier.

Algemene gegevens

Deze voorstelling speelde in seizoen 2019-2020 en is niet meer te boeken.

Credits
Concept & regie: Marjan Barlage
Concept & Choreografie: Sassan Saghar Yaghmai
Regie: Marjan Barlage
Performers: Kasper Scholten, Marleen Hendrickx, Tamara Reijnders, Marko Šakić, Khouloud Zaher & Ali Zanad
Vormgeving: Kim van der Zijde
Licht: Bernd Wouthuysen
Techniek: Arne Haijtink & Kasper van der Spoel
Productie: Eline Hocqué
Zakelijk leider: Hilje Thiescheffer