Heb jij je festivalprogrammering al rond?

Tips voor de tofste festivalvoorstellingen!

Ben jij op zoek naar een sprankelende en avontuurlijke voorstelling voor jouw festival? Dan ben je hier op de juiste plek! De zon laat zich af en toe weer zien en daardoor kunnen we ons alweer helemaal inbeelden hoe heerlijk het is om straks weer in de buitenlucht te kunnen genieten van een voorstelling!

De selectie hieronder is slechts een greep uit ons hele festivalaanbod. Theater, dans, muziek, voor ieder festivalpubliek wat wils! Het hele festivalaanbod zien? Kijk dan hier!

Dansen jullie mee met Plan D- of springen jullie een gat in de lucht met Jasper Smit!? Een dans en spring festijn is natuurlijk ook gegarandeerd met Drumdrumdrum of het Tijger Orkest. Theatervoorstellingen doen het ook altijd goed. De voorstellingen van Dender Cartoontheater zijn echte festivalknallers en ook Ayla en Willemijn nemen heel graag hun vrolijke humeur mee naar buiten!

Plan D-

AU!

Wat als je van je fiets bent gevallen, je achterover kukelt van het klimrek of als je beste vriend hand in hand loopt met een ander. Wat doe je dan, hoe vind je troost en krabbel je weer overeind? In de vrolijke en dynamische dansvoorstelling ‘AU!’ wordt op grappige en ontroerende wijze getoond wat er allemaal tot pijn kan leiden, hoe die pijn kan worden ervaren en wat ervoor nodig is om het te verzachten.

Bekijk hier de registratie van AU! op de Beeldbuis!

” Een bloedneus, een bult op je hoofd of een schaafwond op je knie; het pijnlijk leed begint al op vroege leeftijd en dan moet het liefdesverdriet nog komen. De nieuwste voorstelling van choreograaf en danser Andreas Denk is voor iedereen van vier jaar en ouder en spreekt tot de verbeelding. ”

Cie Selderie

Ietsmetnefiets

Maak kennis met Leen en Lies en hun bijzondere muzikale tandem. Ze gaan op fietstocht en zoeken zeldzame dieren, met name de prachtige en melodieuze roze vlinder. Onderweg beleven ze avonturen en zingen ze heel veel liedjes. ‘Ietsmetnefiets!’ zet kinderen aan hun oren te spitsen en hun ogen te richten Kortom, een heerlijke straatact met veel muziek en humor voor jong en oud!

“Begrijpelijk voor de doelgroep, mooi afgerond verhaal, veel energie”

Jasper rent het podium op en het is meteen feest! Met liedjes over vieze woorden die rijmen op stoep, irritante grote zussen, gekke dansjes en natuurlijk over perenijs, doen alle kinderen én volwassenen mee. En stiekem gaan Jaspers liedjes echt ergens over. Want wie komt je redden als je gepest wordt? Precies: die zelfde irritante grote zus. Spring, spring, springen is de festivalvoorstelling voor het héle gezin (ja ook voor jou pap!)

“De liedjes zitten sterk in elkaar en sluiten heel goed aan bij de belevingswereld van de kinderen. Jasper maakt makkelijk contact met het publiek en voelt goed aan wat er wel/niet nodig is. Het spelplezier spat ervan af en dit heeft natuurlijk een positief effect op het publiek.”

Dender Cartoontheater

Bliep bliep

Een robot die alles voor je doet. Voordat je zelf weet wat je wilt, weet de robot het al. Met veel fysieke humor, live tekeningen en live muziek komt een indringend verhaal tot leven over een man en zijn robot. TG Dender maakt cartoontheater: alsof er een stripverhaal voor je ogen tot leven komt.

“Bliep Bliep houdt de aandacht vast en verrast door goede combinatie van cartoon theater en slapstick.”

Drumdrumdrum

KOLÓ

‘KOLÓ’ is de nieuwste interactieve show van Drumdrumdrum waarin het jonge publiek meegenomen wordt in de kleurrijke wereld van o.a. boomwhackers, percussie, drums, samenzang en bodypercussie. Het is een mengvorm tussen workshop en voorstelling, dus het publiek kijkt, luistert en maakt muziek.

“Mooie samenhang tussen inhoud- spel-toneelbeeld, deze kwaliteit neemt je als publiek gelijk mee!” (over Tadadaaa!!!)

Ayla & Willemijn i.s.m. Onder het Buro

Rare Snuitert

Fief is een buitenbeentje. Ze verzint het liefst spannende verhalen en de zolder is daarvoor de allerbeste plek! Daar maakt het niet uit als niemand het begrijpt. Maar deze keer gebeurt er iets geks! De zolder komt tot leven en Fief belandt in een nieuwe wereld, die van Koning Rare Snuitert. Zal het Fief en haar nieuwe vrienden lukken om de Koning weer aan het lachen te krijgen?

“Rare snuitert houdt een vriendelijk pleidooi voor het omarmen van jezelf, juist als je je anders voelt dan de mensen om je heen.”

Bram van Beusekom

Vlieg eens vlug

Koen droomt van een tuin vol vogels. Maar hij durft niet te beginnen. Keesje het Meesje wil vliegen maar durft zijn vleugels niet uit te slaan. Samen met het publiek moedigt Bram Koen en Keesje aan om sterk en stoer te zijn en dat te proberen wat ze niet durfden. Om groter te doen dan ze konden dromen. En meer te ontdekken dan ze zelf konden verzinnen. Spreid je vleugels, dans en zing mee in deze interactieve en humoristische voorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar!

“Hap uit je bed weet kinderen (en volwassenen) zonder veel tekst de hele voorstelling te boeien. De muziek, geluiden en bewegingen vertellen het grappige verhaal waarin je steeds weer wordt verrast!”

Het meisje wilde weg. De horizon tegemoet. Maar nu staat zij aan het einde van de wereld met autopech langs de kant van de weg. En nu? Welke kant moet ze op? En waar was ze eigenlijk naar op zoek? Gelukkig is er een automonteurman. De monteur en het meisje is een roadtrip voor helden vanaf 8 jaar.

“Wildpark brengt theater voor jongeren en wil hen aanzetten tot nadenken. Zonder dat door hun strot te duwen. Deze voorstelling doet dat op een aantrekkelijke manier, met grappige momenten en – ja – ook ogenblikken dat de jeugdige bezoeker een brokje krijgt toegeworpen waarop wat langer moet worden gekauwd. Prima, want de volgende seconde kan er alweer worden gegrinnikt. Die combinatie is een kenmerk van uitstekend jeugdtheater.”

Jeroen Schipper

Badderzee

Badderzee is het nieuwe familieconcert van Jeroen Schipper. Jeroen is al jaren een begrip in kinderliedjesland. Vaste gegevens in een Jeroen-concert zijn: muzikale diversiteit, veel interactie, positieve energie, humor en blije gezichtjes na afloop. De Badderzee zal kinderen uitdagen om het avontuur te zien in hun eigen huis, beginnende bij de badkuip.

“Geweldige mensen, goede muzikanten, leuke manier van omgaan met al die liedjes. Kortom geweldig leuk!” (over Hoeha!)