TG Goed Gezelschap

TG Goed Gezelschap is opgericht door Klemens Patijn (1976).

Klemens studeerde in 2003 af aan de toneelschool in Amsterdam. In 1999 rondde hij zijn studie audiovisuele vormgeving af aan de St. Joost Kunstacademie te Breda. Hij speelde o.a. in de theaterproducties ‘De nacht van de Bonobo’s’ van Toneelgroep Amsterdam, ‘Pygmalion’ van het NNT, ‘Hunks’ en ‘Heart of a boxer’ van het Muz-theater, ‘Cyrano de Bergerac’ van theater EA en ‘Mahagony’ van theaterhuis ALBA.

In 2004 richtte hij samen met 4 schoolgenoten het collectief / de toneelgroep ‘Vrienden van de Dansmuziek’ op. Met dit gezelschap speelde en maakte Klemens diverse producties zoals ‘Tartuffe’, ‘J6’ en ‘Diplodokus Deks’. Voor de Parade maakte Klemens vier voorstellingen met de titels ‘Blokjes kaas met Mostergas’, ‘WéérALARM’, ‘Niet Voeren’ en ‘Altitude’. ‘Altitude’ speelde in 2009 ook op Oerol.

In 2005 speelde Klemens de hoofdrol in de bioscoopfilm ‘CastingX’. Ook is hij te zien in de film ‘de Hel van ’63’ en in verschillende korte films zoals ‘Voor lief’, ‘Roast Chicken’ en ‘Lady Bug’. Verder was hij o.a. te zien in televisieseries als: ‘Deadline’, ‘Flikken Maastricht’ ‘Russen’ en Spanga’s.

Onlangs was Klemens voor opnames in Praag voor de internationale bioscoopfilm ‘Frankensteins Army’.

In 2010 richtte Klemens TG Goed Gezelschap op. In juni 2011 maakte en speelde hij in het Atelier Oerol de succesvolle voorstelling ‘Gewapend Beton’. En voor Festival 5D regisseerde en schreef hij de voorstelling ‘Happy Hour’.

In 2012 is zowel op Over t’ IJ en Festival 5D de voorstelling ‘It Contains’ te zien. Klemens is door het Festival gevraagd om een korte voorstelling in een container te maken. Festival 5D maakt het voor mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperking mogelijk om samen te werken met professionele kunstenaars en theatermakers.

In augustus 2012 startte Klemens met de eindregie voor de voorstelling ‘De laatste terugkeer van Sofia Villani’ ook te zien is op Festival 5D.

[hungryfeed url=”http://client.systemonesoftware.com/bannink/rss” filter=”raphael” item_fields=”date, title, author, description” template=”2″ date_format=”d/m/Y” page_size=”0″ order=”reverse”]

“De kracht komt uit het intense spel dat door humor nooit sentimenteel wordt.”

Kees van MeelBN de Stem

“Sterke en indringende voorstelling.”

Hans Hegde Volkskrant

Nieuws & voorstellingen

No grid was found for: TG Goed Gezelschap.