Waarom is het wel nieuws als koning Willem-Alexander een domme uitspraak doet en is het geen nieuws als Mark zelf iets doms zegt, zelfs niet voor zijn vriendin? Noem je iemand een terrorist of een vrijheidsstrijder? Een gelukszoeker of een vluchteling? Een havoleerling of een lui stuk vreten?

De comedians gaan weer vrolijk en met gestrekt been het publiek in en fake news, formats, frames, clickbait en tijdschriften voor paardenmeisjes worden met plezier gefileerd. Uiteraard ontbreken de chocoladeletters van de Telegraaf en Trump niet. En paardenmeisjes, hadden we dat al gezegd? Dat is een belangrijke doelgroep namelijk, paardenmeisjes.

‘Gratis Nieuws!’ is het vervolg op de succesvolle voorstelling ‘Gratis Geld!’ over de geheimen achter reclame.

Mark van Vliet is een energieke theatermaker voor kinderen en jongeren en een enthousiaste docent maatschappijleer en maatschappijwetenschappen.

Dianne Liesker studeerde journalistiek en werkte vervolgens bijna 20 jaar lang als verslaggever voor diverse nieuwsprogramma’s. Daarnaast ontwikkelde ze zich op het podium als cabaretier en comedian. Ze tourde 2 jaar lang met Comedytrain en won de persoonlijkheidsprijs bij Camaretten en maakte 2 avondvullende cabaretprogramma’s.

jongeren-scholieren-cabaret-ckv-middelbareschool

Beeld overige voorstellingen

Deze voorstelling speelde van 2015 tot en met 2020 en is niet meer te boeken.

Credits
Tekst en spel: Mark van Vliet & Dianne Liesker