Wat moet je doen als je de wereld en het nieuws om je heen beter wilt begrijpen? Er over praten! Iets wat volwassenen maar al te graag doen in talkshows.

Theatermakers Marienke van Terheijden en Yuri Disseldorp, samen De Hete Brij, komen met hun eigen variant: een live talkshow voor kinderen, waarin met veel humor en interactie de actualiteiten worden besproken. Een relativerende, leerzame en grappige voorstelling over het nieuws, voor kinderen. Juist in deze tijd, waarin we vaak meer vragen hebben dan antwoorden.

Talkshowhost Marei en haar maatje televisiekok Chef Koek nemen van achter hun desk het publiek mee langs items, stellingen, tafelgasten, reportages, autocue bloopers, opdrachten en vragen. Vaak absurd, soms een beetje gek maar altijd actueel. De kinderen worden aan het lachen gemaakt, aan het denken gezet en aan het woord gelaten. Het hele journaal passeert in drie kwartier de revue. En dan hebben we het nog niet eens over de verliefdheid van Marei voor Chef Koek en de zinderende talkshow finale!

Online voorstelling op maat

‘Hemd van je live!’ is ontstaan in de lockdown anno april 2020 als online voorstelling om vervolgens door te gaan als online kanaal én live voorstelling. In de voorstelling ontvangen Chef Koek en Marei hun gasten live via hun ‘talkshow screen’ en natuurlijk ter plekke. Met de kinderen, hun eregasten, bespreken ze het nieuws én vinden ze nieuwe manieren om ernaar te kijken.
‘Hemd van je live’ kan ook nog steeds in de online variant worden geboekt. Verder leent de show zich zeer goed voor andere thema’s en kan dus aangepast worden op themaweken. Én er is een extra lespakket te bestellen met video’s en bijhorend lesmateriaal voor scholen en andere educatieve doeleinden.

Theater online is een nieuw concept en zal misschien vragen bij u oproepen, maar het is eigenlijk heel simpel; de klas logt in op de afgesproken tijd, zet de webcam en het beeldscherm aan en voila…daar zijn de acteurs live in de klas!

Wij kijken ernaar uit om (digitaal) uw klaslokaal binnen te stappen.

Maximum aantal bezoekers
Op school: 60 personen (twee klassen)
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Voorstelling: € 750,- € 1250,- €1750,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende messenreeks. Er is ook een uitgebreide lessen reeks beschikbaar tegen een meerprijs.
festivals: De live voorstelling is ook geschikt voor op festivals. Daar kunnen ze zowel in een tent als in de openlucht of een grasveld spelen.
Planning
Aankomsttijd: nvt
Opbouwtijd: nvt
Afbreektijd: nvt
Speelperiode: gehele seizoen
de live versie is vanaf oktober 2020 te boeken
Speeldagen: hele week
Bijzonderheden:
Credits
Spel & concept: Yuri Disseldorp & Marienke van Terheijden
Regie: Yuri Disseldorp & Marienke van Terheijden
Fotografie: Tom Lash, Gaby Jongenele & Iris Bergman