Kiki Heessels

Kiki Heessels begon op haar elfde jaar eigen liedjes en verhalen te maken en is daar eigenlijk nooit meer mee opgehouden.

Na de Theaterschool won ze het Amsterdams Kleinkunstfestival en tourde ze met solocabaret voorstellingen langs de theaters. Ook schreef ze columns en hoorspelen voor de radio. Ze speelde in musicals en werkte samen met Ton Lutz, Arthur Japin, Frank Groothof, Eddy Habbema, en vele anderen. Nu speelt ze alweer haar derde zelf geschreven jeugdvoorstelling, samen met Paul Prenen ( componist en pianist ). Tussendoor speelde ze nog in de voorstelling ‘Kees de jongen’ met Frank Groothof en de band de Kift, die een zilveren krekel won.

Het uitgangspunt van Kiki Heessels is om met zo min mogelijk middelen maar met veel fantasie een verhaal te vertellen. De nadruk ligt op muziek en humor. Door haar vlieguren in het cabaret speelt ze makkelijk in op de reacties van kinderen uit de zaal. Samen met Paul en onder regie van Erna speelt Kiki haar kleurrijke voorstellingen. Paul Prenen kreeg een nominatie voor een gouden kalf voor zijn filmmuziek. Hij speelde o.a. bij René Groothof en theatergroep het Filiaal. Erna Sassen ( regie ) speelde in vele theatervoorstellingen en is nu succesvol kinderboekenschrijfster en regisseur.

” Zij schrijft sprankelende muziek”

Volkskrant

” Daarbij komt dat ze een vaardig vertelster, een gedegen zangeres en een veelzijdig pianiste, zangeres, en actrice is..”

Parool

kiki-heessels-jeugdtheater-gezelschap

Nieuws & voorstellingen

Een greep uit onze voorstellingen