De Stokerij

Kleine Sofie en Lange Wapper

Een magische, muzikale familievoorstelling van De Stokerij & Theater aan de Schie.

Wat als je altijd maar in bed ligt, omdat je heel ziek bent? Wat maken kinderen buiten allemaal mee? En wat gebeurt er eigenlijk als je doodgaat? Kleine Sofie wil dolgraag weten ‘Wat Er In Het Leven Te Koop Is’. Op een nacht komen de poppen in haar kamer tot leven. Samen met Lange Wapper, Meneer Beertje, Terror en Annabella gaat Sofie op een zoektocht. Zo ontdekt ze in sneltreinvaart wat er in het leven te koop is. Heel veel!

Een muzikale familievoorstelling, gebaseerd  op het boek van Els Pelgrom.

‘Kleine Sofie en Lange Wapper’ is een sprankelende muzikale productie welke ontwikkeld wordt in seizoen 2017-2018 in samen werking met Theater aan de Schie. In seizoen 2018-2019 tourt de voorstelling langs de grote en middenzalen van Nederland.

De voorstelling ‘Kleine Sofie en Lange Wapper’ van De Stokerij wordt helaas niet gemaakt en zal niet te boeken zijn. 

“Dit levert een volle en levendige voorstelling op. Anne Rats speelt al deze types vol overgave en het publiek wordt getrakteerd op een kleurrijke stoet aan personages.”

Hoogte80

“De muzikaal omlijste solovoorstelling ‘Adam en de anderen’ is een zeer sterk solodebuut van Anne Rats. De voorstelling, de thematiek en het overtuigende spel van Anne zet de kinderen op het puntje van de stoel. Tijdens de voorstelling, erachter komen,  dat je mag zijn wie je bent, is voor sommige kinderen een eye-opener. De vele vragen bij het nagesprek op het toneel, bevestigt het succes van de voorstelling.”

Rob RoosDirecteur/programmeur, Theater aan de Schie

Algemene gegevens

Credits
Spel: Anne Rats, Yorick Zwart, Kenneth Herdigein, Rogier in ’t Hout, Roos Drenth e.a
Regie: Koen Wouterse
Bewerking: Anne Rats & Koen Wouterse
Muziek en liedjes: Nieuw Niks (Arend Niks, Mick Paauwe, Roos Drenth)
Decorontwerp: Liesje Knobel
Flyerontwerp: Anouk van Mil