Studio de Bakkerij

Koning & Koning

Een vrolijke, luchtige, muzikale voorstelling over kriebels in je buik, knikkende knieën en dat anders zijn dan de rest eigenlijk heel gewoon is. En er wordt gezwaaid, heel veel gezwaaid.

Koningin: “Lieverd, samen zwaaien is toch veel leuker dan alleen?” Stijn: “Ja mam, samen is wel leuker…” Koningin: “Zie je nu wel… en daarom gaan we een prinses voor je zoeken!”
Als de koningin begint te kraken en wil stoppen met werken, moet kroonprins Stijn op het land gaan passen. En dat is, vindt zijn moeder, echt leuker samen dan alleen. Dus moet er een prinses worden gezocht. En toevallig heeft de koningin al een lijstje met leuke prinsessen!  Maar wanneer er dan een paar prinsessen zijn langs geweest wordt Stijn zenuwachtig, want hij wordt maar niet verliefd….

Op basis van Koning en Koning speelt Studio de Bakkerij ook de meespeelvoorstelling ‘De koningin leest voor’ speciaal voor festivals, scholen en bibliotheken.

Brieven uit de oorlog
“De leerkrachten en kinderen vonden het te gek! Super mooi, sloot goed aan bij het thema. Ze waren onder de indruk. Bedankt.”

Kim Goddijn - Krommert Docent, Basisschool Hof ter Weide

Koning & Koning van studio de Bakkerij

Algemene gegevens

Duur: 45 minuten
Speeloppervlakte: 6x 6x 4 meter
Aankomsttijd: 180 minuten
Opbouwtijd: 120 minuten
Afbreektijd: 90 minuten
Speelperiode: 2017: februari & maart
Speeldagen: hele week
Educatie: Koning en Koning’ wordt ondersteund door een lesbrief. Hierin staan allerlei opdrachten die vooraf of achteraf in de klas gedaan kunnen worden. Het is mogelijk om bij de voorstelling een workshop of een lessenreeks te plannen. Aan beide opties zijn extra kosten verbonden.
Bijzonderheden: Prijs is gebaseerd op een theaterzaal met voldoende capaciteit. Voor een veel kleinere zaal (max 100) geldt het op school tarief.
Maximum aantal bezoekers
Op school: 120 personen
School in theater: 200 personen
Vrije voorstelling: 250 personen
Prijs  één per dag twee per dag drie per dag
Op school: € 850,00 € 1250,00 n.v.t.
School in theater: € 975,00 € 1475,00 n.v.t.
Vrije voorstelling € 975,00 € 1475,00 n.v.t.

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 6% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie

Credits
Spel: Benjamin Murck, Ellen Persoon, Roselie Huis in ‘t Veld
Tekst & Regie: Maarten Bakker
Muziek: Cassandra Willemse
Naar het boek van: Linda de Haan & Stern Nijland
Fotografie: Tom Sebus