Dit is het verhaal van een moeder en een vader. Ouders van Faas, de liefste jongen ter wereld. Hij kan vreselijk goed zwemmen en kijkt recht in je ziel. Veertien jaar is hij. Maar zijn hoofd zit zo vol herrie dat hij misschien wel altijd twee zal blijven.

De Lastige Ouders nemen je mee in hoe het is om met een kind te leven dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde kan zijn en geluk.
Hoe ziet een thuis eruit van 24 uur per dag zorg? Is er nog ruimte voor een gezonde dochter? Hoe gaat de buitenwereld er mee om? Zeven jaar lang proberen zijn ouders thuis voor Faas te zorgen. Uiteindelijk moeten ze toegeven dat het niet langer gaat. En wat dan?

Als moeder van een verstandelijk gehandicapt kind is actrice Marike van Weelden ervaringsdeskundige. Gebaseerd op haar dagboeken schreef zij samen met Pieter Tiddens Lastige Ouders.

“Lastige ouders schetst een intrigerend beeld van een liefdevol gezin dat wordt geteisterd door de tegenwerking van de omgeving (..) Esther Scheldwacht zorgde voor een heldere regie. Door de heldere perspectiefwisselingen is er precies genoeg dynamiek in deze documentaire theatervoorstelling. Een prachtig ontroerend eindbeeld, dat op de valreep ook poëtische beeldtaal toelaat in deze ter zake doende jeugdvoorstelling.”

Theaterkrant ****

“Geweldig geacteerd, ervaren spelers, mooi rollenspel. Pittige, intense voorstelling toch met humor gebracht.”

Olivier de JongKunstbalie

“Theaterbeest Pieter Tiddens heeft weinig nodig om zijn publiek te boeien.”

Pieter RingsDe Theaterkrant

“Marike is een sterk fysieke speler, heerlijk om naar te kijken. Ik bewonder haar om haar waarachtigheid en ben gek op haar humor. Ze is een genadeloos actrice, heel veeleisend voor zichzelf. Geweldig dat ze dit doet. Zij krijgt terecht niets dan lof voor deze voorstelling. ”

Pieter Tiddens
Lastige Ouders poster

Deze voorstelling speelde tot seizoen 19/20  en is niet meer te boeken.

Credits
Concept & Spel: Pieter Tiddens & Marike van Weelden
Regie: Esther Scheldwacht
Muziek: Marlies Heder
Techniek: Jakob Nissen
Decor: Ellen Klever
Fotografie: Joke Schot
Dramaturgie: Annemarie Wenzel
Zakelijke leiding: Vera van Baal