De Stokerij

Lekker belangrijk

Een uitdagende, grappige, gevoelige jeugdtheatervoorstelling die uitdaagt om verder te kijken dan je neus lang is.  Over nieuwe vrienden maken ook al is dat eng, die je aanmoedigt om te fantaseren over dat enorme universum en wat daar allemaal nog meer zou kunnen zijn dan alleen wij; de aarde met ons mensen.
Lucky kijkt al naar de sterren sinds ze een kind was. Ze weet hoe ver de zon van de aarde staat en hoeveel planeten er zijn en hoe groot zij is ten opzichte van het heelal. Maar nu heeft ze een bijzondere ontdekking gedaan. Ze kent de tijd en de plek waar buitenaards leven zal landen op aarde. Zo meteen komt ze echt alles te weten over wat er buiten de aarde is en gaat ze eindelijk echte vrienden maken. Maar hoe dichter ze bij het grote moment komt, hoe meer vragen ze krijgt over de ontmoeting. Wat moet ze aan? Welke taal spreken ze eigenlijk? En wat als ze veel groter zijn dan zij is of juist onzichtbaar klein? Is ze wel klaar voor die onbekende vrienden van die andere planeet?
‘Lekker Belangrijk’ is een uitdagende, grappige, gevoelige voorstelling die uitdaagt om verder te kijken dan je neus lang is. Over nieuwe vrienden maken ook al is dat eng. Een voorstelling die je aanmoedigt om te fantaseren over dat enorme universum en wat daar allemaal nog meer zou kunnen zijn dan alleen wij; de aarde met de mensen.

Deze voorstelling speelde in seizoenen 2016-17, 2017-18 en 2018-19. Helaas is deze voorstelling niet meer te boeken. 

Over ‘Adam en de Anderen’:
“Dit levert een volle en levendige voorstelling op. Anne Rats speelt al deze types vol overgave en het publiek wordt getrakteerd op een kleurrijke stoet aan personages.”

Hoogte80

Over ‘Adam en de anderen’:
“De muzikaal omlijste solovoorstelling ‘Adam en de anderen’ is een zeer sterk solodebuut van Anne Rats. De voorstelling, de thematiek en het overtuigende spel van Anne zet de kinderen op het puntje van de stoel. Tijdens de voorstelling, erachter komen,  dat je mag zijn wie je bent, is voor sommige kinderen een eye-opener. De vele vragen bij het nagesprek op het toneel, bevestigt het succes van de voorstelling.”

Rob RoosDirecteur/programmeur, Theater aan de Schie

Algemene gegevens

Deze voorstelling speelde in seizoenen 2016-17, 2017-18 en 2018-19.

Helaas is deze voorstelling niet meer te boeken. 

Credits
Spel: Anne Rats
Tekst: Floris van Delft & Yorick Zwart
Regie: Floris van Delft (o.a. MAAS TD, De Verlichting)
Fotografie: Hans Anderson