Zonder Mouwen helpt kinderen de wereld te redden

Lesmateriaal ‘Wij redden de wereld’

Red jij met jouw klas de wereld? Een makkie, als je het nieuwe lesmateriaal gebruikt dat Zonder Mouwen maakte bij hun voorstelling ‘Wij redden de wereld’ (6+, groep 4-6). In vijf stappen maak je samen met je leerlingen de wereld mooier!

Jeugdtheatergezelschap Zonder Mouwen gelooft dat als je doet wat je leuk vindt en ontdekt waar je goed in bent, je het meest bereikt voor jezelf en de wereld. Daarom ontwikkelden zij een lespakket waarmee kinderen hun kwaliteiten ontdekken en leren hoe ze daarmee oplossingen kunnen bedenken voor problemen en tot actie over kunnen gaan om de wereld nog mooier te maken.

Educatie
Het ‘Wij redden de wereld’ educatiepakket bestaat uit een handleiding voor docenten, actiebladen voor de leerlingen, filmpjes waarin de opdrachten uitgelegd worden en waarin de makers tips geven en een “Deel het!” plek waar waarin kinderen hun ideeën en acties kunnen delen met de rest van de wereld. Kijk op www.wijreddendewereld.nl om het educatiepakket te bekijken.

Voorstelling ‘Wij redden de wereld’
‘Wij redden de wereld’ is een fysieke, beeldende, grappige én ontroerende voorstelling over onbevangenheid, superkracht, de drang om voor elkaar te zorgen en de wereld te redden.

Vier kinderen besluiten in actie te komen. Het kan zo niet langer met de wereld. Er moet iets gebeuren en wel nú. Vol strijdkracht en enthousiasme beginnen ze aan hun missie: DE WERELD REDDEN! Vanuit hun basiskamp midden in het bos gaan ze dieren beschermen, gescheiden ouders weer bij elkaar brengen en iedereen die honger heeft te eten geven. Maar dat blijkt ingewikkelder te zijn dan ze dachten. Want waar begin je eigenlijk? Hoe bepaal je wie jouw hulp het hardst nodig heeft? En de héle wereld, die is best groot…

Klik hieronder om alles te weten te komen over ‘Wij redden de wereld’ en Zonder Mouwen. Voor het educatiepakket kijk je op www.wijreddendewereld.nl