Neil, Buzz en Michael zijn vrienden. Ze zijn helemaal gek van de ruimte en ze zijn een band. In een oude garage repeteren ze. Dan komt er een jongen opdagen. Syd is een zanger, hij woont nergens en is nergens bang voor, zegt hij. Met Syd als nieuwe frontman wordt de band beter en beter. Hij leert ze totaal nieuwe dingen spelen. De zomervakantie is bijna voorbij, maar hierna moeten ze allemaal naar een andere school. Een middelbare school. Zo hebben ze geen tijd om door te breken! Ze moeten nu op tour met hun band. Ze moeten spelen! Ze moeten nu gaan, desnoods naar de maan!

Witte Raaf vermengt het avontuur van de maanlanding uit 1969 met de muziek van de band Pink Floyd (Album ‘Dark Side of the Moon’). Een explorerende ontdekkingstocht over het doorbreken van de gebaande paden, over jonge pioniers, over ambitie, vriendschap en heldenmoed.

“Mooie regie, aansprekende muziek en innemende acteurs. Vakmanschap in alle facetten in een voorstelling.”

Nicole van Vessum artistiek directeur en programmeur van Theaterfestival de Parade

“Met onze kinderen hebben we nu al jullie voorstellingen op De Parade gezien. Elke keer weer geweldig! En we leren zelf ook nog wat 😉 De luistercd’s draaien we nog heel vaak in de auto en veel teksten kennen we intussen uit ons hoofd. We hopen jullie nog vaker te zien, ook in het theater! En ik ga kijken of we er op school iets mee kunnen want het is té leuk!”

Josette, Marco, Olivia en Borisbezoekers van theaterfestival de Parade

“Een genot om naar te kijken voor zowel kinderen als volwassenen waarbij de bekende liedjes het verhaal perfect ondersteunen.”

TG Locals
Freek den Hartogh Rosa Peters Witte Raaf maanlanding Pink Floyd muziektheater cultuureducatie jeugdtheater

Beeld & video overige voorstellingen

Deze voorstelling is nog niet in productie, er wordt gekeken wanneer deze gemaakt gaat worden.

Credits
Tekst & regie: Rosa Peters
Tekst & Muziek: Freek den Hartogh
Spel: Hanna van Vliet (Anne+, De Toneelmakerij, de Tweeling), Viktor Griffioen (Orkater, Toneelgroep Maastricht), Martijn van der Veen (Toneelgroep Maastricht, de Appel), & Freek den Hartogh (Orkater, Het Laagland, Theater Sonnevanck)
Fotografie: Casper Koster