Soulshine Connection

Mijn vriend en ik

Een energieke, vertederende voorstelling over de vriendschap tussen twee jongens waarvan één als vluchteling in Nederland is gekomen en misschien weer terug moet naar de oorlog.

Desmond en Jasper, twee jongens die elkaar door en door kennen. Die alle twee in Nederland zijn opgegroeid, maar toch ook beiden een andere cultuur met zich meedragen. Samen spelen ze voetbal, halen ze streken uit en groeien ze op. Ze delen hun dromen en angsten. Ze zijn beste vrienden, bijna broers!
Maar wat als één van de twee weg moet? Weg naar een ander land, een land waar zijn ouders vandaan komen? Wat als je afscheid moet nemen en elkaar misschien nooit meer zal zien…

’Mijn vriend en ik!’ vertelt het verhaal over twee jongens met een vriendschap die cultuur overschrijdend is.

Deze voorstelling speelde in seizoen 2017/2018 en 2018/2019 en is niet meer te boeken.

De Bezoeker
“Leerlingen beginnen eerst te gniffelen als ze in de verte een gekke jongen met een baal op zijn rug over straat zien rennen. Tot het besef komt dat dit hoort bij de voorstelling die ze gaan zien. Ze beseffen wat het verschil is tussen werkelijkheid en theater. Dan gaan ze anders kijken. Mooi om die menseigen reacties te zien. Maar met in het achterhoofd dat dit waargebeurd zou kunnen zijn. En juist dat, samen met het ontroerende, grappige en eerlijke spel van Erwin Boschmans gebaseerd op zijn eigen herinneringen, zet de leerlingen aan het denken. Over het hebben van een eigen ‘thuis’, over geluk, vriendschap, misschien wel over hun eigen vooroordelen.”

Carmen MunstermanProgrammeur voortgezet onderwijs, Stadkamer

Rewind
“Loverboys zijn over het algemeen keihard, niet te vertrouwen en ongenaakbaar. En ja, hij is in zijn rol als Mouse een man waar heel ver bij vandaan blijft. Maar juist de kwetsbare momenten in deze rake voorstelling maken dat je Mousa in je hart sluit en je meer begrijpt wat groepsdruk met je kan doen als je jong en nog kwetsbaar bent.”

Eline van der Stoep Jeugdprogrammeur, Theater Zuidplein

de Bezoeker
“Vanuit de hele school heb ik hele goede reacties gekregen op De Bezoeker. Zowel leerlingen als docenten en buurtbewoners waren onder de indruk (De acteur speelde het zo realistisch dat een buurtbewoner de politie erbij heeft gehaald J). Volgend schooljaar willen we graag De Bezoeker terugzien!!!”

Gaby de Mooij Ckv docent, Christelijke Scholengemeenschap Veenendaal

Mijn-vriend-en-ik-Digitale-flyer-voor-en-achter-jeugdtheater.1

Algemene gegevens

Deze voorstelling speelde in seizoen 2017/2018 en 2018/2019 en is niet meer te boeken.

Credits
Spel & concept: Erwin Boschmans (Bonte Hond, Schweigman) & Michiel Blankwaardt (Bonte Hond, Sanne Zwije e.a.)
Educatie: Christina Schutte