Studio de Bakkerij

Muntthee en karnemelk

Een aangrijpende muziektheatervoorstelling die een kijkje biedt in de wereld van het eenzame en teruggetrokken verdriet.

Anja en Charlotte zijn zussen. Ze hebben elkaar lang niet gezien. De dood van hun moeder brengt hen weer bij elkaar. Zes jaar geleden is de man van Anja getraumatiseerd terug gekomen uit een oorlogsmissie en heeft na een aantal maanden zelfmoord gepleegd. Niemand heeft dit kunnen voorkomen en Anja houdt de Islam verantwoordelijk voor de dood van haar man. Charlotte heeft na deze zelfmoord van haar zwager een relatie gekregen met Faoud, een vluchteling die al jaren in Nederland woont en werkt. Onvergefelijk, vindt Anja.

”Je neemt de benen met de vijand, de vijand die hem tot waanzin dreef.”

‘Muntthee & Karnemelk’ is een intieme muziektheatervoorstelling over oorlogstraumatiek en culturele diversiteit, over verschillend zijn en elkaar toch hard nodig hebben.Een voorstelling die schuurt en raakt, maar waarin lichtheid niet ontbreekt. Juist deze combinatie heeft voor een prachtige balans gezorgd.

Naast de 2 actrices speelt er een muzikant mee in de voorstelling. Een basklarinettist vertolkt met zijn muziek de stem van de overleden echtgenoot van Anja. Tijdens het project is onderzocht hoe muziek werkelijk een derde speler kan zijn. De muzikant neemt via zijn muziek deel aan de dialogen en wordt zo de derde speler in de voorstelling.

‘Muntthee en Karnemelk’ kan ook gespeeld worden in een huiskamer om de intiemen sfeer nog meer te benadrukken. In die variant is de voorstelling uitermate geschikt voor locatietheater en festivals.

Credits
Tekst & regie: Maarten Bakker
Spel: Ellen Persoon & Nel van Someren
Muziek: Eddy Nielsen