Theatergroep Wie Walvis levert in haar nieuwste voorstelling ‘Nietsnut!’ op humoristische wijze kritiek op de maatschappij waarin vervelen een vies woord lijkt te zijn geworden. Door de constante afleiding van telefoons en social media lijkt stilstaan als falen te worden gezien. Daardoor staan mensen nauwelijks nog in contact met hun innerlijke wereld.

In ‘Nietsnut!’ zien we hoe een drukke familie plots wordt geconfronteerd met de komst van een Nietsnut. Deze vrolijke verkoper van “momenten van niets” daagt hen uit om stil te zitten en hun gedachtes de vrije loop te laten. Vader Sjaak vindt de nieuwe ontdekkingen een verrijking,  maar voor dochter Cato en vooral moeder Bets – die nooit de controle loslaat – is het confronterend om te zien wat er in hun binnenste schuilgaat. Het is ook niet makkelijk, want als je je nog nooit hebt verveeld, hoe doe je dat dan? Hoe ga je om met die onbekende, soms gekke gedachtes in je hoofd? En hoe gaan die gedachtes om met jou als ze nooit de ruimte hebben gekregen?

In deze muzikale voorstelling met muziek geïnspireerd op werk van Fellini-componist Nino Rota en Ennio Morricone laat Wie Walvis zien welke fantastische wereld er in ieders binnenste schuilt. In een prachtig decor en met de meest waanzinnige fantasiefiguren dromen we weg in een wereld die in ieders binnenste schuilt en pas te voorschijn komt als we stilzitten. ‘Nietsnut!’ laat zien hoe belangrijk het is om af en toe onbelangrijke dingen te doen en houdt daarmee een spiegel voor aan het publiek. ‘Nietsnut!’ is de achtste voorstelling van Theatergroep Wie Walvis.

Blauw Gras
“Komische spitsvondigheden (…) De regie van Albert Klein Kranenburg bevat vele slimme details en het decor van Kees Works maakt optimaal gebruik van de beperkte middelen. Voeg daarbij de grote hoeveelheid sterke bluegrassnummers en het resultaat is vijftig minuten amusant muziektheater.”

Henri DrostTheaterkrant

Waar de wind woont
“Super mooi gemaakt, heel origineel.”

Marjolein BoomStadsgehoorzaal Kampen

Maximum aantal bezoekers
Op school: 120 personen
School in theater: 200 personen
Vrije voorstelling: 200 personen
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Op school: € 950,- € 1400,- €1800,-
School in theater: € 1150,- € 1600,- € 1950,-
Vrije voorstelling € 1150,- € 1600,- € 1950,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Planning
Aankomsttijd: 180 minuten
Opbouwtijd: 150 minuten
Afbreektijd: 45 minuten
Speelperiode: gehele seizoen
Speeldagen: hele week
Bijzonderheden:
Credits
Concept & tekst: Amarins Romkema
Muziek: Carlos Zorita Diaz, Amarins Romkema & Kristjan Martinsson
Decor: Jasper van Roden
Fantasiefiguren: Erik Alkema