In Nietsnut! ontmoeten we Oscar. Oscar woont alleen. Hij werkt alleen. Hij doet eigenlijk alles alleen. Dat is wel zo gemakkelijk. De enige die hij dagelijks spreekt is zijn computer-assistent MiCo. MiCo zegt hem precies wat hij moet doen, wanneer hij het moet doen, en hoe. Zonder zijn apparaten zou Oscar niet weten hoe hij zou moeten leven. Maar dan valt de stroom uit. Niks werkt meer, zelfs MiCo zwijgt en Oscar raakt in paniek. Er is niemand die hij om hulp kan vragen en er is niemand die hem vertelt hoe hij zijn kalmte zou moeten bewaren.

En dan klinken er vreemde geluiden en begint hij dingen te zien die er daarvoor niet waren. Langzaam wordt duidelijk dat Oscar niet langer alleen thuis is. Onbekende figuren zijn zijn huis binnengekropen. Ze zien er raar uit, maken muziek en dagen Oscar uit om uit zijn schulp te kruipen. Maar Oscar houdt alleen van normaal en dit is niet normaal! Die figuren moeten weg. Maar hoe krijg je iets weg waarvan je niet eens weet of het er wel echt is of misschien toch in je eigen hoofd zit?

Met Nietsnut! kruipen we in je hoofd en duiken in de fantasie. Hoe ver gaat je fantasie en hoe spannend of gevaarlijk is de wereld in je hoofd? Een absurdistische voorstelling vol bonte livemuziek.

Nietsnut een jeugdtheater voorstelling van Wie Walvis over verveling

Blauw Gras
“Komische spitsvondigheden (…) De regie van Albert Klein Kranenburg bevat vele slimme details en het decor van Kees Works maakt optimaal gebruik van de beperkte middelen. Voeg daarbij de grote hoeveelheid sterke bluegrassnummers en het resultaat is vijftig minuten amusant muziektheater.”

Henri DrostTheaterkrant

Waar de wind woont
“Super mooi gemaakt, heel origineel.”

Marjolein BoomStadsgehoorzaal Kampen
Maximum aantal bezoekers
Op school: 180 personen
School in theater: 300 personen
Vrije voorstelling: 400 personen
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Voorstelling € 1500,- € 2500,- € 3500,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Het digitale pr pakket is gratis te downloaden via deze link. Drukwerk wordt verstuurd tegen betaling van 15 euro.

Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Planning
Aankomsttijd: 180 minuten
Opbouwtijd: 150 minuten
Afbreektijd: 45 minuten
Speelperiode: gehele seizoen
Speeldagen: hele week
Bijzonderheden:
Credits
Concept & tekst: Amarins Romkema
Muziek: Carlos Zorita Diaz