Oscar werkt altijd en Oscar werkt ook altijd hard. Hij heeft nauwelijks tijd om een broodje te eten of naar de wc te gaan. De apparaten om hem heen piepen en trillen en vragen om actie. Als hij ook maar even te laat is gaan ze te keer. Niet stilzitten, Oscar! Je hebt het druk, druk, druk! Maar dan valt ineens de stroom uit en is het stil. Doodstil.

Of toch niet? Wat is dat voor raar getik in de koelkast en komt er nou muziek uit de magnetron? Plots gaat het licht aan en staan er twee vreemde figuren in de kamer. Ze zeggen niks. Ze staren naar Oscar en doen alles na wat hij doet. Oscar wil dat ze gaan, maar het lukt niet. Hoe harder hij probeert ze weg te sturen, hoe hardnekkiger en uitbundiger ze terugkomen. Wat moeten ze van hem? En waarom zorgen ze voor zoveel chaos? En hoe kan het dat die figuren vooral komen wanneer Oscar probeert de boel weer draaiende te krijgen?

‘Nietsnut!’ is een ode aan onzin. Aan een wereld verborgen achter alle opgelegde regels. De wereld die je pas ziet als alles stilvalt en je de tijd hebt om heel goed te kijken.

Nietsnut een jeugdtheater voorstelling van Wie Walvis over verveling

Blauw Gras
“Komische spitsvondigheden (…) De regie van Albert Klein Kranenburg bevat vele slimme details en het decor van Kees Works maakt optimaal gebruik van de beperkte middelen. Voeg daarbij de grote hoeveelheid sterke bluegrassnummers en het resultaat is vijftig minuten amusant muziektheater.”

Henri DrostTheaterkrant

Waar de wind woont
“Super mooi gemaakt, heel origineel.”

Marjolein BoomStadsgehoorzaal Kampen

Maximum aantal bezoekers
Op school: 180 personen
School in theater: 300 personen
Vrije voorstelling: 400 personen
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Voorstelling € 1500,- € 2500,- € 3500,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Het digitale pr pakket is gratis te downloaden via deze link. Drukwerk wordt verstuurd tegen betaling van 15 euro.

Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Planning
Aankomsttijd: 180 minuten
Opbouwtijd: 150 minuten
Afbreektijd: 45 minuten
Speelperiode: gehele seizoen
Speeldagen: hele week
Bijzonderheden: In verband met Covid 19 maakt Wie Walvis twee versies van de voorstelling ‘Nietsnut!.

Versie A is geschikt voor kleinere theaters. We nemen het publiek mee op een theatrale wandeling waar ze in groepjes door de voorstelling heenlopen. Op verschillende plekken in het theater zijn installaties waar het publiek van alles meemaakt. In de theaterzaal komen de groepjes samen en zien een verkorte versie van de voorstelling. Deze is onderdeel van de wandeling. De gehele wandeling duurt 45-50 minuten. We werken met tijdsloten. Zo kan de wandeling voor meerdere groepen op verschillende tijden starten.

Versie B is geschikt als schoolvoorstelling en zalen waarin een groter aantal mensen tegelijkertijd de voorstelling mag bezoeken. ‘Nietsnut!’ is dan in het geheel te zien in de theaterzaal en duurt 50 minuten. Bij voorstellingen in het vrije circuit kunnen we bovendien de installaties van versie A in de foyer zetten zodat er na afloop nog van alles is te beleven voor het publiek.

Credits
Concept & tekst: Amarins Romkema
Muziek: Carlos Zorita Diaz