Een zintuiglijke ontdekkingstocht voor peuters en volwassenen

Kris Kras Karavaan

Onlangs hebben wij een heel leuk nieuw gezelschap mogen verwelkomen bij Buro Bannink: Marije Uijtdehaage en Arianne van Boxmeer vormen samen gezelschap Firma Kluit. En zij brachten een hele bijzondere en mooie voorstelling met zich mee: ‘Kris Kras Karavaan’ (2+). Een interactieve, theatrale installatie voor peuters en volwassenen die ook perfect past als randprogrammering op festivals, in theaterfoyers en ga zo maar door. Hieronder lees je meer over de voorstelling en hiernaast zie je de ‘Kris Kras Karavaan’ in actie en krijg je hele mooie reacties van ouders en hun peuters.

Kris Kras Karavaan
Samen liggen we in een groot huis. Er klinkt poëzie over het ritme van de dag. De vogelfluitikhoorjedaar, een wapperend gordijnenbeest en iemand die wakker wordt. Het bord draait dansend de tafel rond. Bloemen drinken de gieter leeg. Drinken de waanzinnige waterstraal. Dan rijdt er een karavaan van kleine huisjes langs. Samen ga je op een zintuiglijke ontdekkingstocht als de huisjes van de ‘Kris Kras Karavaan’ tot stilstand komen.

Kleine huisjes
Marije Uijtdehaage & Arianne van Boxmeer hebben ook een kleinere versie van ‘Kris Kras Karavaan’ gemaakt: ‘Kleine huisjes’. Daarbij trekt een karavaan van huisjes op wielen kriskras rond. Waar gaan ze naar toe? Loop maar mee! Soms staat de stoet stil. In elk huis is poëzie te horen en ga je op een zintuiglijke ontdekkingstocht tot de karavaan weer verder rijdt.

Firma Kluit
Schrijver Marije Uijtdehaage en vormgever Arianne van Boxmeer ontwikkelen hun voorstellingen vanuit tekst en beeld. Zij zien schoonheid in kleine details uit de directe omgeving. Door deze in hun voorstellingen te tonen en anders weer te geven dan ze zijn, kan ook het publiek zich hierover verwonderen. Het publiek krijgt altijd een rol in de voorstelling. Zij zitten in de installatie, mogen zelf hun route bepalen of meegaan op ontdekkingstocht.