Pieter Tiddens

Pieter Tiddens maakt met inspirerende theatermakers familietheater over volwassen onderwerpen. Licht van toon met veel muziek. Voorstellingen die uitnodigen om meer theater te gaan zien en misschien zelf te maken. Altijd anders en onmogelijk om in een hokje te plaatsen.

‘Lastige Ouders’ speelt hij met Marike van Weelden in de regie van Esther Scheldwacht. Daarin blijkt het juist heel goed als ouders lastig zijn. Een prachtige voorstelling over leven met een kind dat anders is.

In de zomerse helft van het jaar reist hij met Marlies Helder en Bert Vermijs rond met ‘De Snakkar’. Een voorstelling over onze complexen in een pop-up familietheater. Een kleine theatertent die op elk pleintje of veldje wel past.

‘Rimpelsteeltje’, waarin een kleindochter vertelt over haar oma die steeds meer vergeet, is een vrolijke voorstelling over een serieus onderwerp. Marlies Helder en Pieter Tiddens putten uit eigen ervaring bij dit hele gewone, alledaagse verhaal over het vervagen van de geest.

Ook verzorgt Pieter in de kerstvakantie de ‘Bonte Avond’ in Theater de Meervaart. Daaraan kan het publiek zelf mee komen doen. Een feestelijke combinatie van professioneel theater en amateurs, met live muziek. Ideaal voor theaters die willen samenwerken met muziek- en theaterscholen in de buurt.

Binnenkort is Pieter Tiddens hier te zien

Snakkar kindertheater kindervoorstelling cultuureducatie Pieter tiddens snackbar

“Lastige ouders schetst een intrigerend beeld van een liefdevol gezin dat wordt geteisterd door de tegenwerking van de omgeving (…)Esther Scheldwacht zorgde voor een heldere regie. Door de heldere perspectiefwisselingen is er precies genoeg dynamiek in deze documentaire theatervoorstelling. Een prachtig ontroerend eindbeeld, dat op de valreep ook poëtische beeldtaal toelaat in deze ter zake doende jeugdvoorstelling.”

Theaterkrant ****

“Theaterbeest Pieter Tiddens heeft weinig nodig om zijn publiek te boeien.”

Pieter Rings Theaterkrant

“Pieter Tiddens Scheert langs de grenzen van de publieke frustratietolerantie en overleeft met glorie”

Juryrapport Gouden Kekel

“Geweldig geacteerd, ervaren spelers, mooi rollenspel. Pittige, intense voorstelling toch met humor gebracht.”

Olivier de JongKunstbalie

“Hele mooie onderwerpkeuze, sterk spel, goede interactie met de kinderen. Een lastig onderwerp licht en toegankelijk gemaakt!”

Ria van Buitenen Kunstcentrum de Blauwe Schuit

Nieuws & voorstellingen van Pieter Tiddens