Voorproeven vanuit je eigen stoel!

Onze gezelschappen pitchen hun nieuwe voorstelling!

Helaas dit jaar geen live presentatiedag maar niet getreurd, wij presenteren onze nieuwe voorstellingen gewoon online! Hier vertellen onze gezelschappen alvast meer over al het moois dat 2021-2022 gaat brengen. Bekijk al hun filmpjes en krijg een goede indruk van wie de makers zijn en wat ze gaan maken.

Wil je meer informatie over de voorstellingen? Wij gaan namelijk een mega groot avontuur aan! Wij gaan 15 februari live met ons nieuwe video platform waar al ons aanbod te bekijken is! Daarnaast gaan we maandag 22 februari, maandag 1, 8 en 15 maart live streamen vanuit een studio. Hier gaan we met onze makers in gesprek over relevante thema’s en de mooiste plannen voor de toekomst!

Als we je ergens mee kunnen helpen, schroom niet om ons te bellen, mailen of een postduif te sturen.

Te zien vanaf 15 maart

Voorstellingen voor eigenwijze en verfrissende ontdekkers

Klassiek voor kleintjes (0+)

Krulmuziek maakt vrolijke, klassieke muziek voor de allerkleinsten. Baby- en dreumesconcerten, een peuterconcert of een kerstconcert, het kan allemaal!

Wirrewar (1+)

‘Wirrewar’ is een grappige mimevoorstelling van Efrem Stein met minimale middelen en met grootse fantasie, speciaal voor peuters en kleuters.

Toedelejoe (1+)

In ‘Toedelejoe’ komt Efrem Stein als Lukas op theatraal bezoek en gaat hij met de allerkleinsten op een interactief avontuur. Een grappige mimevoorstelling met minimale middelen en met grootse fantasie, speciaal voor peuters en kleuters.

Stamp, stop, sta, stil (2+)

Een voorstelling voor peuters en kleuters, van Onder het Buro in samenwerking met Willemijn, waarbij ze op ondekkingsreis gaan aan de hand van hilarische, spannende scènes en mooie, vrolijke liedjes.

Wonderlijke wereld wijsjes (2+)

‘Wonderlijke Wereld Wijsjes’ is een prachtige muzikale ontmoeting tussen de allerkleinste kinderen en Willemijn. Muziek was nog nooit zo leuk en dichtbij.

Propje (2+)

‘Propje’ is een muzikale en beeldende voorstelling zonder tekst van de Vrouwen van Wanten. Over de dingen en de mensen en hoe die met elkaar omgaan.

Te zien vanaf 8 maart

Voorstellingen voor speelse en leergierige avonturiers

Een ober van niks (4+)

Jansen & de Boer maakten een muzikale voorstelling met poppen gebaseerd op het gelijknamige boek van Tjibbe Veldkamp.

Jeroen Schipper (4+)

Kinderen (en ouders!) worden door Jeroen Schipper en band meegenomen op een muzikaal avontuur dat zowel in onderwerp als in muzikale stijlen de hele wereld over gaat.

Kunst (4+)

Een absurde, abstracte, artistieke, symbolische, gelaagde en metafysische voorstelling van Onder het Buro in samenwerking met Tessa en Olivier voor kinderen vanaf vier jaar en hun ouders. Hoewel die laatsten het waarschijnlijk helemaal niet gaan begrijpen.

Camping Pavarotti (4+)

‘Camping Pavarotti’ is een komische familievoorstelling van Mark van Vliet boordevol prachtige aria’s uit beroemde opera’s. Door bekende aria’s te vertalen en aan elkaar te rijgen als een modern spannend sprookje komen deze op aansprekende wijze tot leven. Met verfrissende, grappige teksten die elk kind zo mee kan zingen!

Zirkøes Fañtaztikå (4+)

‘Zirkoes Fantaztika’ is een fysieke, muzikale en humoristische voorstelling van Heer Otto over missen. Van iets dat je kwijt bent tot het missen van je moeder. Bij deze voorstelling is een uitgebreid educatiepakket beschikbaar.

Te zien vanaf 1 maart

Voorstellingen voor daadkrachtige en bevlogen reizigers

De helden van Rio (5+)

Reis met Theater Jaski mee door Zuid-Amerika in deze swingende familievoorstelling! Zangeres Sofie Habets deelt het podium met Trio Galantes en percussionist Enrique Firpi. De voorstelling is ontwikkeld in opdracht van het Concertgebouw.

De verdraaide orgelman (5+)

Met live gemaakte tekeningen, het nodige gooi- en smijtwerk en vette geluiden speelt Dender een spannende en komische strijd tussen een dwaas en een gulzigaard. Cartoontheater is een geweldige ervaring voor iedereen met fantasie vanaf 5 jaar.

Nietsnut (6+)

‘Nietsnut!’ van Wie Walvis is een ode aan onzin. Aan een wereld die je pas ziet als alles stilvalt en je de tijd hebt om heel goed te kijken. Een wereld die je nodig hebt om te ontdekken wie je echt bent.

Jongen van glas (6+)

‘Jongen van glas’ is een voorstelling van Jansen & de Boer over vrij zijn en veilig blijven. Over je dromen volgen en voorzichtig zijn. Over uit liefde, liefdeloze dingen doen. Wat is de grens tussen verstandig en voorzichtig en onnodig bang?

Tijl Uilenspiegel (6+)

Een muzikale voorstelling van Raaf over protest, idealen en kritiek, met verzetsmuziek van door de eeuwen heen.

Ik heb een heel vies woord geleerd (6+)

Kinderen hebben genoeg dingen aan hun hoofd die grote kleinkunstliedjes verdienen. En dus zingt Jasper Smit over iedereen moeten zoenen op verjaardagen (getver). Over doen alsof je slaapt wanneer je vader je ‘s nachts uit de auto naar bed draagt. En over moeders die hun chocolade voor je verstoppen.

De vreselijk vieze voorstelling (6+)

Een humoristische voorstelling van Onder het Buro i.s.m. Milan Boele van Hensbroek over alles wat je vies kan vinden: broccoli, beenhaar, bruine bananen, oksels, champignons en pissebedden en nog veel meer waar we het liever niet over hebben. En deze zijn het ergst want ze zijn overal: BACTERIËN… Bah.

Hemd van je live (6+)

Theatermakers Marienke en Yuri maken een live talkshow voor kinderen waarin met veel humor en interactie de actualiteiten worden besproken. Een relativerende, leerzame en grappige voorstelling over het nieuws, voor kinderen. Juist in deze tijd, waarin we vaak meer vragen hebben dan antwoorden.

Ja maar dat is niet eerlijk (7+)

Jasper Smit laat je alle hoeken van je hoofd zien, en bij het tweede nummer kun je gewoon al meezingen. Hij is tot de tanden gewapend met piano, gitaar, tomeloze energie, twintig jaar podiumervaring en een hoofd vol belangrijke liedjes.

Tussen schutting en vrees (7+)

‘Tussen schutting en vrees’ is een voorstelling van Anne van der Steen over bang zijn voor iets dat je niet kent. Over alles waar je bang van kan worden en over het vrezen van de vrees zelf. Een voorstelling die waarschijnlijk niet goed afloopt…

Straks komt er niemand op mijn feestje (8+)

Jasper Smit heeft een hoofd vol belangrijke liedjes. Belangrijk? Zekersteweten, want of een liedje nou grappig, verdrietig, meezingbaar of geschikt voor een dansje is, er is altijd een dubbele bodem.

Te zien vanaf 22 februari

Voorstellingen voor inspirerende en ambitieuze wereldverbeteraars

Hermannosaurus Rex (7+)

Deze knotsgekke familievoorstelling, van de makers van cabaretgroep Oeloek, gaat over creativiteit, duurzaamheid en het betere knutselwerk. Via een doldwaze achtbaan van gekke tekstjes, grappige liedjes en fysieke capriolen laten de Hermannen zien dat iedereen een Herman kan zijn.

NU (7+)

Een filosofische, muzikale, energieke, ontroerende, razendsnelle en hilarische zoektocht van Nochem & van Oers naar het NU.

Dido & Aïsha (10+)

Een voorstelling van Raaf over jaloezie en vriendschap, over sterke en slimme vrouwen, ook geschikt voor jongens.

Speciale presentatiedag op 12 april voor jongeren!

Voorstellingen voor betrokken en zelfbewuste burgers

Wraak (14+)

Theatergroep Mangrove bewerkt voor de tweede keer een Griekse tragedie naar een meeslepende en gewaagde voorstelling vol dancemuziek, voor leerlingen van het Voortgezet Onderwijs.

Dichtbij Matki (11+)

Een voorstelling van Wildpark in samenwerking met Monika Kowalewska over identiteit en loyaliteit, met haar eigen geschiedenis als uitgangspunt.