De Stokerij Schiedam

Première ‘Kleine Sofie & Lange Wapper’

Vrijdag 22 december om 19.00 uur gaat de voorstelling ‘Kleine Sofie & Lange Wapper’ van De Stokerij Schiedam in première in Theater aan de Schie. Een muzikale familievoorstelling met 10.000 knuffelbeesten voor iedereen vanaf 8 jaar, gebaseerd op het jeugdboek van Els Pelgrom, uitgegeven door Em. Querido’s Kinderboekenuitgeverij. In seizoen 2018-2019 tourt de voorstelling langs de grote en middenzalen van Nederland.

Kleine Sofie maakt een reis waarbij al haar knuffels tot leven komen. Samen met Lange Wapper, Meneer Beertje, Terror en Annabella gaat Sofie op een zoektocht naar wat het leven allemaal te bieden heeft. Deze feelgood voorstelling belooft een echt spektakel te worden en is een ode aan de fantasie, vriendschap en liefde.

Spel: Anne Rats, Yorick Zwart, Kenneth Herdigein, Rogier in ‘t Hout, Roos Drenth
Regie: Koen Wouterse
Muziek: Nieuw Niks (Arend Niks en Mick Paauwe)
En met: 17 amateurspelers, 45 basisschoolleerlingen en 10.000 knuffelbeesten
Bewerking: Anne Rats/Koen Wouterse

Wil je aanwezig zijn bij de première of wil je de voorstelling een andere keer bijwonen? Mail dan naar info@burobannink.nl en we regelen het voor je!

De Stokerij Schiedam
De Stokerij is een spiksplinternieuw theatergezelschap, opgericht door Koen Wouterse, Yorick Zwart en Anne Rats. De Stokerij maakt theater dat middenin het leven staat: met en tussen het publiek, zichtbaar in en betrokken bij de samenleving.

De Stokerij wil ervoor zorgen dat het publiek de vertrouwde afstand van de pluche stoelen tot het toneel niet meer voelt: toeschouwers worden geplaatst tussen de spelers, of de spelers mengen zich met de toeschouwers. De thema’s en onderwerpen zijn uit het leven gegrepen en altijd actueel. Voor jeugdtheater maakt het gezelschap geen uitzondering en durft het gewaagde thema’s als basis te nemen voor voorstellingen.

De Stokerij is een nieuwe naam in theaterland maar de betrokken makers hebben bijna elk theater vanaf het podium weleens gezien. Zo touren Koen Wouterse en Yorick Zwart al sinds 2009 met Nachtgasten door het land en speelden ze meerdere jaren bij Noord Nederlands Toneel. Anne Rats speelde onder andere bij Siberia, Laagland, Kwatta en het Nationale Toneel. Nu bundelen ze in het nieuwe stadsgezelschap van Schiedam de krachten. Ze hebben grootste plannen zowel voor volwassenen als voor jeugd!