Hippe Gasten

Ruig

Een opzwepend rockconcert waarbij de wereld van pop- en rockmuziek regelrecht het theater wordt binnengehaald.

Er is een rockband in Nederland die alle festivals en theaters heeft gezien. Met ‘Ruig’ laat Hippe Gasten iedereen vanaf 12 jaar kennismaken met alle stromingen in de popmuziek. Van een mooie, gevoelige ballade tot een snoeihard metalliedje. De teksten van de zelfgeschreven nummers zijn breekbaar, fantasierijk, humoristisch en laten iets over aan de verbeelding.

En wil je meespelen op het podium? Dat kan! Want wat is er nou leuker dan je broer of zus op het podium een gitaarsolo te zien geven? Of dat je vader of moeder een saxofoon oppakt en de sterren van de hemel speelt? In dit interactieve rockconcert kan het allemaal en nog een beetje meer!

“Rock voor kinderen jong en oud. Hippe Gasten slaagt erin om zowel bij de jongste als bij de oudste kinderen binnen een minuut de meesten op de stoelen te krijgen! De muziek is aanstekelijk en de teksten van de liedjes blijven hangen bij de kinderen.”

Erik De Rietpluim

“De Hippe Gasten stonden bij ons in een uitverkochte Steigerzaal. Een echt Rockconcert voor kinderen en dat hebben we geweten: de zaal stond op zijn kop! Hippe Gasten brengen een afwisselende set nummers (van rap tot pop, van ballads tot heavy metal), die door kinderen makkelijk werd opgepakt. Meeklappen, stampen en springen: geen concert om alleen bij stil te zitten. Er zitten ook hele mooie luisterliedjes bij: de teksten gaan allemaal over Anders zijn en dat zijn we tenslotte allemaal. Sommige liedjes zijn grappig, andere pijnlijk herkenbaar… Muzikaal steekt het goed in elkaar, al hadden sommige van ons er wel graag heuse oordoppen bij gehad! Geen slappe hap maar een pittig concert. Kortom: genieten.”

Natasja van Geel Jeugdprogrammeur Lindenberg Theater

Ruig van Hippe Gasten

Algemene gegevens

Duur: 60 minuten
Speeloppervlakte: 6 x 4 x 4 meter
Aankomsttijd: 150 minuten
Opbouwtijd: 120 minuten
Afbreektijd: 60 minuten
Speelperiode: gehele seizoen
Speeldagen: Maandag, dinsdag en in het weekend. Overige dagen in overleg.
Bijzonderheden: Hippe Gasten hebben de mogelijkheid om een volledige PA installatie mee te nemen waardoor zij in de buitenlucht (voor festivals) voor een hele grote groep bezoekers kunnen spelen. Hiervoor wordt een meerprijs gerekend.
Maximum aantal bezoekers
Op school: 300 personen
School in theater: 300 personen
Vrije voorstelling: geen max.
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
School voorstelling: € 2000,- € 2500,- € 2950,-
Vrije voorstelling € 2000,-* € 2500,- € 2950,-

*Het is mogelijk om bij een vrije voorstelling in een zaal met een capaciteit van minimaal 240 personen is het mogelijk om een garantiebedrag af te spreken van €1600 en een partage van 80/20.

Hippe Gasten werkt met een eigen technicus. Bovenstaande prijzen zijn incl. deze technicus. In theaters gebruikt Hippe Gasten de aanwezige geluidsset, indien die niet aanwezig is hebben we in een theater altijd de grote geluidsset nodig (a €500). De geluidsset voor optredens op scholen zelf is eveneens inbegrepen. Deze geluidset is voor shows tot 300 kinderen ruim voldoende. 

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 6% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie

Credits
Spel, band & concept: Jon van den Elsen, Daan Koch, Rodrigo Davids, Richard Wallenburg, Björn van den Boom & Maurice Cramer

Eindregie: Ad Grooten en Bregje Aarts