Muziek verbind

Suzanne zingt Wonderlijke Wereld Wijsjes

Bij Onder het Buro is er altijd ruimte voor talent dus ook zeker voor Suzanne. Suzanne is in 2007 afgestudeerd aan de muziekacademie van Codarts. Ze heeft al in verschillende voorstellingen gespeeld, maar nu gaat zij voor Onder het Buro zélf een voorstelling maken: ‘Wonderlijke Wereld Wijsjes’. Daarnaast gaat zij ook de voorstellingen van Rosanne Wiertz spelen. Om Suzanne een beetje beter te leren kennen stelden we haar een paar vragen.

Wanneer ben je begonnen met muziek maken?
Poehee! Toen ik nog kind was wilde ik al heel graag liedjes zingen. Ik verzon zelf ook veel liedjes. Mijn moeder vertelde me laatst dat ik in groep 2 een juf had die niet zo goed kon zingen, die juf vroeg me dan om voor te zingen en de kinderen uit mijn klas deden dan met mij mee.

Wat is het aller leukste aan zingen en acteren?
Dat je zoveel meer over de wereld te weten komt, en dan bedoel ik niet de wereld zelf, maar elkaars wereld. Als ik naar iemands voorstelling ga, ben ik altijd benieuwd wat diegene mij te vertellen heeft. Zo maken we elkaar deelgenoot van elkaars wereld, dat vind ik echt een verrijking! Ik denk dat de wereld mooier wordt door muziek en theater, omdat je elkaar kunt raken in dingen die we in elkaar herkennen of dat we kunnen zeggen: zo hé! Zo had ik het nog nóóit gezien! Of: wow! Dat liedje ga ik onthouden en zingen voor mijn oma vanavond…

Het meest bijzondere vind ik dat muziek echt verbind. Toen ik een keer in India was zong een klein meisje ‘Twinkle Twinkle little star’ en toen hebben we daar samen op gedanst. We kunnen elkaars taal soms niet verstaan, maar elkaar wel begrijpen als we samen zingen, muziek maken en bewegen!

Kun je wat meer vertellen over Wonderlijke Wereld Wijsjes?
Wonderlijke Wereld Wijsjes is een muzikaal programma waarin ik op reis ga met kinderen naar verschillende continenten. Aan de hand van kleine verhalen, bijzondere instrumenten uit andere landen, gaan we op bezoek en leren we andere kinderen kennen. We gaan zelf muziek maken, met onze handen en voeten en na afloop hebben we veel gedaan en geleerd!

Hoe ben je op het idee gekomen voor deze voorstelling?
Ik heb 4 jaar in Ghana in Afrika gewoond en daar muziekles gegeven op een internationale school. Daardoor heb ik heel veel liedjes van over de hele wereld geleerd. Die wil ik graag aan de kinderen in Nederland doorgeven!

Dit is je eerste eigen voorstelling voor peuters, maar je hebt wel al in andere voorstellingen gespeeld. Wat maakt het spelen voor deze doelgroep zo leuk?
Het spelen voor de doelgroep is zo geweldig, omdat het voor veel kinderen de eerste keer is dat ze in aanraking komen met theater, muziek en hun eigen fantasie en verbeeldingskracht. Daar komt bij dat ik zelf 2 kinderen heb in de categorie, dus ook veel kan uitproberen thuis haha. Het is een superleuke lieve leeftijd!

Je gaat ook de voorstellingen van Rosanne overnemen. Ga je hier een eigen twist aan geven?
Ja, ik neem inderdaad Dansende Dieren Deuntjes over. En Lieve Luister Liedjes heb ik zelf wat nieuwe liedjes aan toegevoegd. Het is anders want ik ben Suzanne, en Rosanne is Rosanne. Maar ik denk dat het nog steeds leuk is. Rosanne heeft prachtige liedjes geschreven, en ik ben blij dat ik die mag zingen!

We vinden het super leuk dat je bij Buro Bannink bent gekomen. Heel veel plezier en succes met de voorstellingen!