tg Graasland

TG Graasland bestaat uit Emiel de Jong (o.a. cabaretduo Schudden, Mamma Mia! de musical) en Harold Schraven. Het gezelschap Graasland maakt beeldend, tekstloos jeugdtheater vol humor en ontroering. Uniek is dat Graasland een verhaal vertelt in beeldtaal en klank. Iedereen kan de voorstelling volgen en begrijpen, of kinderen de Nederlandse taal nu beheersen of (nog) niet. Zowel het decorbeeld als een inventief geluidsdecor nemen de kijker mee naar een andere wereld. Thema’s zijn geïnspireerd door het unieke van de alledaagsheid met een goede vleug engagement: thema’s als miscommunicatie, je een vreemde voelen, vriendschap, dood, liefde en de klimaatproblematiek gaat Graasland niet uit de weg en altijd ligt humor op de loer. Een jonge bezoeker zei ooit treffend: ‘Doordat ik erom moet lachen, onthoud ik beter wat ik heb gezien’.
Deze fysieke, cabareteske en woordeloze signatuur geeft Graasland een bijzondere positie in het jeugdtheaterveld. TG Graasland is geworteld in Den Bosch en speelt voorstellingen door heel Nederland en België.
Emiel en Harold zijn met hun voorstellingen ‘Wachten Op Kado’ en ‘Pfff’ de samenwerking aangegaan met theatermaker en acteur Rutger Buiter, werkzaam bij spektakeltheatergezelschap Vis à Vis. Deze samenwerking zal in de ogen van TG Graasland leiden tot een nog meer verrassende, meer spectaculaire en meer theatrale stijl van voorstellingen maken en spelen.

Binnenkort is tg Graasland hier te zien

13-4-2021 Wachten op Kado, TG Graasland
De Dialoog, Ermelo
21-4-2021 Wachten op Kado, TG Graasland
Theater City of Wesopa, Weesp
1-6-2021 Wachten op Kado, TG Graasland
Cultuurbedrijf NOP, Emmeloord
2-6-2021 Wachten op Kado, TG Graasland
Cultuurbedrijf NOP, Emmeloord
6-6-2021 Wachten op Kado, TG Graasland
Werkplaats Walhalla, Rotterdam
21-6-2021 PFFF, TG Graasland
De Rijswijkse Schouwburg, Rijswijk
22-6-2021 PFFF, TG Graasland
De Rijswijkse Schouwburg, Rijswijk
3-10-2021 PFFF, TG Graasland
Podium Hoge Woerd, De Meern
6-12-2021 Wachten op Kado, TG Graasland
GC Brecht, Brecht
7-12-2021 Wachten op Kado, TG Graasland
GC Brecht, Brecht
13-3-2022 PFFF, TG Graasland
Artotheater Schoonhoven, Schoonhoven
16-4-2023 PFFF, TG Graasland
Theater de Lievekamp, Oss

Met Graasland hebben we een garantie op een tevreden publiek en aangename samenwerking. Humor staat centraal, maar de ontroering is nooit ver weg. Heerlijk spel! Ook de openheid en nagesprekken met de spelers overtuigen ons ze steeds weer te boeken. Wij kijken uit naar alle volgende producties!

Johnny De Meyer KLEIN FESTIJN, Gent

“Dag meneer van Dalen is herkenbaar onhandig door zijn ouderdom en vergeetachtigheid, waardoor het heel grappig is… tegelijk voel je hoe pijnlijk dit ook is en zie je dat meneer van Dalen zijn oude leven mist: het leven met zijn vrouw en het varen op zijn boot. Hij voelt de dood naderen, maar houdt nog vast aan alles wat hij heeft (gehad). Totdat hij weet los te laten… waarbij hij zijn einde tegemoet vaart en verenigd wordt met zijn geliefde vrouw… Zucht….”

Paula Groen Platform Cultuureducatie Steenwijkerland

“Grappig en ontroerend, en ook zeer geschikt voor alle mantelzorgers”

Marc Note programmeur, st. Muzenis

Leuk verhaal, goed fysiek spel, humor zowel voor de kinderen als voor de volwassenen. Prachtig decor met verrassende vondsten. Kortom, ik ben benieuwd naar hun volgende kindervoorstelling.”

EvelineArtotheater

Brrr
“TG Graasland brengt met ‘Brrr’ een allesomvattende en geloofwaardige voorstelling waarin iedere gebeurtenis nieuwsgierig maakt naar het volgende (onverwachte) moment, of je nu 3 of 31 bent. Humoristische slapstick waar je in meegaat. De gelaagdheid is sterk. Kinderen leren dat je lief moet zijn voor elkaar ook als je anders bent of de ander niet kent.”

Joriene Blom Zakelijk leider, Zomerterras & Inne

Brrr
“BRRR, mijn topper van de presentatiedag.”

Janneke Everaars De Nieuwe Bibliotheek

Nieuws & Voorstellingen