Zodra we drugs medicatie gaan noemen is het allemaal verantwoord, maar wanneer jij een pilletje wilt nemen om even te ontspannen, even te verdwijnen van alle narigheid, dan ben je niet normaal. Want om het systeem draaiende te houden moeten we vooral geen gekke dingen doen, toch?

Schuldig of onschuldig, dat is de vraag. In zijn laatste pleidooi sleurt het hoofdpersonage je mee in zijn verhaal. Je ontdekt de romantiek van drugs als uiting van “anders zijn”. Maar voor je het weet zit je op een grillige roetsjbaan die je via een psychose meevoert naar een dramatische afloop. Want er is een meisje gevonden. Dood.

Trip mee op de dunne lijn tussen vrijheid en verantwoordelijkheid. Deze monoloog schakelt bliksemsnel tussen humor en emotie, comedy en theater. Een unieke ingang om drugsgebruik bespreekbaar te maken.

“Bovenal is Trip een geweldige schurende theaterervaring, waarin je wereld even op zijn kop wordt gezet en je vol verwondering meeleeft met de hoofdpersoon. Een voorstelling die prikkelt, aan het denken zet, grappig en gruwelijk tegelijkertijd is. Een aanrader voor bovenbouw havo/vwo.”

Carmen MunstermanJongerenprogrammeur, Stadkamer Zwolle

“Wat ik positief vond was het stoere, waarin de jeugd zich ongetwijfeld zo zal herkennen, dat in één oogwenk omslaat in een kippenvel moment… ik hoop dat dat geen enkele puber koud laat… Als monoloog een heeeel knappe prestatie! Geen enkele scene is te lang, te kort. Ik heb geen enkele seconde verveling gevoeld… en dat is “niet normaal” Dikke chapeau! Ik hoop echt dat veel jongeren dit te zien krijgen!”

Docent CkvSint Vincentius

“De voorstelling is voorbijgevlogen zonder ook maar één moment te vervelen. De makers laten zeker nog vragen open waar in de klas aan gewerkt kan worden.”

Docent Maatschappijleer

Algemene gegevens

Deze voorstelling speelde t/m seizoen 2019-2020 en is niet meer te boeken.

Credits
Tekst en regie: Mattias De Paep
Hertaling & Spel: Serge Hogenbirk
Fotografie: Jerry Knies