O’kontreir

Trip

Een intrigerende monoloog die je volledig meeneemt in de overtuiging en visie van de hoofdpersoon, totdat blijkt dat deze verteller wel een heel gruwelijke daad op zijn geweten. Alles ligt natuurlijk aan de perceptie van de kijker, of toch niet.

Drugs gebruiken is gewoon leuk. Toch? Want wie ben jij? Loop jij mee met de kudde? Laat jij je hoofd leegvreten door de norm-aal? Of ben jij dat ene druppeltje dat de andere kant uit stroomt?

Schuldig of onschuldig, dat is de vraag. In zijn laatste pleidooi sleurt het hoofdpersonage je mee in zijn verhaal. Je ontdekt de romantiek van drugs als uiting van “anders zijn”. Maar voor je het weet zit je op een grillige roetsjbaan die je via een psychose meevoert naar een dramatische afloop. Want er is een meisje gevonden. Dood.

Trip mee op de dunne lijn tussen vrijheid en verantwoordelijkheid. Deze monoloog schakelt bliksemsnel tussen humor en emotie, comedy en theater. Een unieke ingang om drugsgebruik bespreekbaar te maken. Na meer dan 300 voorstellingen brengt Theater O’Kontreir deze Vlaamse succesvoorstelling naar Nederland.

Trip-Foto-Nvt-jeugdtheater.2

“Bovenal is Trip een geweldige schurende theaterervaring, waarin je wereld even op zijn kop wordt gezet en je vol verwondering meeleeft met de hoofdpersoon. Een voorstelling die prikkelt, aan het denken zet, grappig en gruwelijk tegelijkertijd is. Een aanrader voor bovenbouw havo/vwo.”

Carmen MunstermanJongerenprogrammeur, Stadkamer Zwolle

“Wat ik positief vond was het stoere, waarin de jeugd zich ongetwijfeld zo zal herkennen, dat in één oogwenk omslaat in een kippenvel moment… ik hoop dat dat geen enkele puber koud laat… Als monoloog een heeeel knappe prestatie! Geen enkele scene is te lang, te kort. Ik heb geen enkele seconde verveling gevoeld… en dat is “niet normaal” Dikke chapeau! Ik hoop echt dat veel jongeren dit te zien krijgen!”

Docent CkvSint Vincentius

“De voorstelling is voorbijgevlogen zonder ook maar één moment te vervelen. De makers laten zeker nog vragen open waar in de klas aan gewerkt kan worden.”

Docent Maatschappijleer

Algemene gegevens

Duur: 60 minuten
Speeloppervlakte: 6 x 4 x 3 meter
Aankomsttijd: 120 minuten
Opbouwtijd: 120 minuten
Afbreektijd: 45 minuten
Speelperiode: November 2016, Oktober & november 2017
Speeldagen: hele week
Educatie: lesbrief, aanvullende workshop of lessenreeks mogelijk
Geschikt voor onderwijstypes Onderbouw vmbo-T, havo, vwo
Bijzonderheden:
Maximum aantal bezoekers
Op school: 90 personen
School in theater: 200 personen
Vrije voorstelling: 200 personen
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Op school: € 750,- € 1250,- € 1700,-
School in theater: € 875,- € 1375,- € 1800,-
Vrije voorstelling € 875,- € 1375,- € 1800,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 6% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie

Credits
Tekst en regie: Mattias De Paep
Hertaling & Spel: Serge Hogenbirk (o.a. TG Siberia, MAAS TD, Nieuw Utrechts Toneel
Fotografie: Remco Hogenbirk