Zodra we drugs medicatie gaan noemen is het allemaal verantwoord, maar wanneer jij een pilletje wilt nemen om even te ontspannen, even te verdwijnen van alle narigheid, dan ben je niet normaal. Want om het systeem draaiende te houden moeten we vooral geen gekke dingen doen, toch?

Schuldig of onschuldig, dat is de vraag. In zijn laatste pleidooi sleurt het hoofdpersonage je mee in zijn verhaal. Je ontdekt de romantiek van drugs als uiting van “anders zijn”. Maar voor je het weet zit je op een grillige roetsjbaan die je via een psychose meevoert naar een dramatische afloop. Want er is een meisje gevonden. Dood.

Trip mee op de dunne lijn tussen vrijheid en verantwoordelijkheid. Deze monoloog schakelt bliksemsnel tussen humor en emotie, comedy en theater. Een unieke ingang om drugsgebruik bespreekbaar te maken.

“Bovenal is Trip een geweldige schurende theaterervaring, waarin je wereld even op zijn kop wordt gezet en je vol verwondering meeleeft met de hoofdpersoon. Een voorstelling die prikkelt, aan het denken zet, grappig en gruwelijk tegelijkertijd is. Een aanrader voor bovenbouw havo/vwo.”

Carmen MunstermanJongerenprogrammeur, Stadkamer Zwolle

“Wat ik positief vond was het stoere, waarin de jeugd zich ongetwijfeld zo zal herkennen, dat in één oogwenk omslaat in een kippenvel moment… ik hoop dat dat geen enkele puber koud laat… Als monoloog een heeeel knappe prestatie! Geen enkele scene is te lang, te kort. Ik heb geen enkele seconde verveling gevoeld… en dat is “niet normaal” Dikke chapeau! Ik hoop echt dat veel jongeren dit te zien krijgen!”

Docent CkvSint Vincentius

“De voorstelling is voorbijgevlogen zonder ook maar één moment te vervelen. De makers laten zeker nog vragen open waar in de klas aan gewerkt kan worden.”

Docent Maatschappijleer
Maximum aantal bezoekers
Op school: 90 personen
School in theater: 200 personen
Vrije voorstelling: 200 personen
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Op school: € 750,- € 1250,- € 1700,-
School in theater: € 875,- € 1375,- € 1800,-
Vrije voorstelling € 875,- € 1375,- € 1800,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 6% btw (evt. 9% in 2019).
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie

Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Planning
Aankomsttijd: 120 minuten
Opbouwtijd: 120 minuten
Afbreektijd: 45 minuten
Speelperiode: gehele seizoen
Speeldagen: hele week
Bijzonderheden:
Credits
Tekst en regie: Mattias De Paep
Hertaling & Spel: Serge Hogenbirk
Fotografie: Jerry Knies