Nieuw Utrechts Toneel

VONK!

Een spannende voorstelling voor waaghalzen en angsthazen van 7 tot 107 jaar, over bang zijn voor en verlangen naar het onbekende, springen in het diepe, bang zijn voor de nieuwe buren en volwassen worden.

“Dit is onze hut. Een ultra-geheime schuilplek, waar de rest van de wereld niet bestaat. Hier stoken we vuurtjes. Stoppen knikkers in onze neus. We laten niemand binnen. Geen volwassenen, geen vreemdelingen. O, en vooral geen meisjes!”

Op een goed verscholen plek, omringd door supersonische boobytraps hebben de broers Thijs (12 jaar) en Lars (10 jaar) een zelfgebouwde hut. Een plek waar ze van kleins af aan komen en die ze zich eigen hebben gemaakt. Hier kennen ze iedere grasspriet, iedere steen. Ze hebben niemand anders nodig dan elkaar. Iedere dag komen ze hier samen om hoofdsteden uit hun hoofd te leren, paprika chips te eten en zo lang mogelijk hun adem in te houden. Op deze plek doen ze van alles, maar vaker nog doen ze er helemaal niets. En dat is prima, zolang ze maar samen zijn. Thijs en Lars, twee handen op één buik. Maar dan ineens zit er een indringer in hun hut. Zomaar. Lang roze haar, donkere ogen. Het drinkt van hun cola. Het eet van hun chips. Gevaar en liefde sijpelen binnen. Wie is zij? Wat doet zij hier? Maar vooral, hoe krijgen ze haar daar weer weg?!

“Het NUT did dit again: VONK, sterke voorstelling over ouder worden en afscheid nemen. Ook de kinderen genoten.”

Tynke Hiemstra, programmamaker

“Compleet anders dan de andere voorstellingen en daarom zo leuk, VONK van Het NUT.”

Marieke Dubbelman, columnist

Algemene gegevens

Duur: 60 minuten
Speeloppervlakte: 8 x 8 meter
Aankomsttijd: 150 minuten
Opbouwtijd: 120 minuten
Afbreektijd: 60 minuten
Speelperiode: niet meer te boeken
Speeldagen:
Educatie: lesbrief, aanvullende workshop of lessenreeks mogelijk
Bijzonderheden:

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 6% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie

Credits
Spel: Floor Leene, Serge Hogenbirk, Quincy van Driesten
Tekst: Floor Leene
Regie: Daniël van Klaveren
Dramaturgie: Jannet van Lange
Fotografie: Sanne Peper