Zonder Mouwen

Wij redden de wereld

Een fysieke, beeldende, grappige én ontroerende voorstelling over onbevangenheid, superkracht, de drang om voor elkaar te zorgen en de wereld te redden.

Vier kinderen besluiten in actie te komen. Het kan zo niet langer met de wereld. Er moet iets gebeuren en wel nú. Vol strijdkracht en enthousiasme beginnen ze aan hun missie: DE WERELD REDDEN! Vanuit hun basiskamp midden in het bos gaan ze dieren beschermen, gescheiden ouders weer bij elkaar brengen en iedereen die honger heeft te eten geven. Maar dat blijkt ingewikkelder te zijn dan ze dachten. Want waar begin je eigenlijk? Hoe bepaal je wie jouw hulp het hardst nodig heeft? En de héle wereld, die is best groot…

Educatie:
De docent krijgt voorafgaand aan de voorstelling een lesbrief toegestuurd waarin kort beschreven staat waar de voorstelling over gaat, wat belangrijk is bij een theaterbezoek en een handleiding om het thema van de voorstelling vooraf bespreekbaar te maken in de klas.
De klassen die naar de voorstelling komen krijgen na afloop een envelop toegestuurd. In de envelop zit een brief waarmee de klas wordt uitgenodigd mee te helpen met onze missie: De wereld redden! Want de wereld is groot en wij kunnen het niet alleen. Op de bijgesloten usb-stick staat een digitaal wij-redden-de-wereld-pakket. Dit pakket gaat over wat je zelf allemaal kunt doen om de wereld mooier te maken. Op de stick staan filmpjes waarin de acteurs de missie aan de klas uitleggen, een filmpje voor de docent, verschillende opdrachten en peptalks.

Het digitale wij-redden-de-wereld-pakket sluit mooi aan bij de leerlijnen Oriëntatie op jezelf en de wereld en Kunstzinnige oriëntatie.

“De acteurs van Zonder Mouwen bestormen met rode wangen, energie en bevlogenheid de speelvloer. In ‘Wij redden de wereld’ nemen ze hun jonge doelgroep bloedserieus. Ze gaan totaal op in de gedachten en belevingswereld van kinderen en krijgen zo iedereen, jong en oud, volledig met zich mee!”

Iselin van DuurenJeugdprogrammeur, Koninklijke Schouwburg

Algemene gegevens

Deze voorstelling speelde in seizoen 2016-2017 en is niet meer te boeken.

Credits
Concept: Zonder Mouwen
Spel: Erwin Boschman, Linda van Denderen, Jos Nargy & Lesja Sondorp
Tekst: Sara van Gennip
Decor & Kostuums: Eveline Didderen
Eindregie: Kaspar Kapteijn
Compositie: Floris van Bergeijk
Lichtplan en techniek:  Marianne van Andel
Fotografie & Ontwerp: Alco Versluis
Fotografie: Floris Heuer
Zakelijke ondersteuning: ‘n More