‘Hoeveel zou de wereld wegen?’ beste voorstelling 2016?

Theatergroep fien genomineerd voor zapp theaterprijs 2016

Vaak zoeken we hier op kantoor naar redenen om een feestje te vieren. Een medewerker terug van zwangerschapsverlof? Feest! Een gezelschap heeft een nieuwe voorstelling gemaakt? Feest! De zon schijnt? Jawel, feest! Maar deze keer hoeven we niet lang te zoeken naar een reden om uit ons dak te gaan. Theatergroep Fien is namelijk genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2016! FEEST MET HOOFDLETTERS!!!

Je leest het goed! In deze tijden waarin doorgaans alleen theatermakers die al bekend zijn in de prijzen vallen is onze eigen Theatergroep Fien nu genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2016! Hun voorstelling ‘Hoeveel zou de wereld wegen?’ maakt daardoor kans op de titel “beste jeugdtheatervoorstelling van 2016”. Daar zijn we hier bij Buro Bannink echt ongelofelijk trots op.

Van september 2015 tot en met mei 2016 konden alle kinderen van Nederland stemmen op hun favoriete theatervoorstelling. Uit alle stemmen werden vervolgens de vijf voorstellingen die als hoogste eindigden genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2016. De kinderen van Nederland blijken massaal gestemd te hebben op ‘Hoeveel zou de wereld wegen?’ van Theatergroep Fien.

In september maakt de negenkoppige kinderjury samen met presentatoren Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand de winnaar bekend in het televisieprogramma Zapp Live. Naast Theatergroep Fien zijn Holland Opera, Ro Theater, Het Laagland en Theatergroep Kwatta genomineerd.

Theatergroep Fien staat dus in de nominatielijst tussen grote en bekende jeugdgezelschappen. In deze lijst vallen zij dus echt op! Naast dat Tg Fien het enige jonge gezelschap is maakte zij ook als enige een voorstelling die niet gebaseerd is op of geïnspireerd is door een reeds bestaand verhaal. We zijn super trots dat zij volgens de kinderjury tot de top vijf van beste voorstellingen van 2016 behoren! Zullen ze ook winnen? Spannende tijden dus! En tijden waarin we feest vieren natuurlijk…

Hoeveel zou de wereld wegen? van Theatergroep Fien