Mark van Vliet

Zilt

Cabaret zoals we het, het liefst zien! Veel liedjes, bijzondere figuren, een mooie rode draad en gelukkig ook nog inhoud!

‘Er hangt een huilbui als een onweer in elk van ons’
Paul van Vliet

Tranen hebben we allemaal. Of we nu huilen van blijdschap of van verdriet, om een tv-moment, door een mooi liedje, of om een foto uit onze jeugd, onze tranen onthullen onze meest kwetsbare plekken. En laten we eerlijk zijn, in een moment van verdriet is iedereen toch opzoek naar iemand die hen troost kan bieden en de pijn verlicht?

En wie kan dat beter dan ‘de Tranenfluisteraar’!Mark van Vliet speelt een eigentijdse goeroe die met zijn theatertour probeert een commercieel slaatje te slaan uit het verdriet van het publiek. Hij creëert een sfeer van mystiek en geheimzinnigheid met allerlei weetjes over tranen en huilen. Terloops wordt uiteraard ook nog even de nieuwste Tranenfluisteraar merchandise aan het publiek versleten, waaronder huilende tissuedozen maar ook tranentesters om te testen of de tranen van je vriendin niet gefaked zijn. Vol overtuiging bewerkt de Tranenfluisteraar zijn publiek en trekt ze langzaam zijn werkelijkheid binnen. Maar dan valt hij uit zijn rol als hij geconfronteerd wordt met zijn eigen verdriet terwijl hij wanhopig probeert zijn show te redden.

In een gelaagde voorstelling vol emotie, liedjes en grappen onderzoekt Mark van Vliet de grenzen van onze empathie.

Zilt is een cabaretvoorstelling waarbij het hele publiek een traantje mee mag pikken.

Mark stond eerder in de finales van het Zuidplein/Griffioen Cabaret Festival en het Groninger Studenten Cabaret Festival.

zilt-archief

Credits
Regie: Martijn Klink
Spel, tekst & concept: Mark van Vliet