Ben jij een influencer of juist een trol die nog in de kast zit? Of meer een kattenliefhebber en verslavingsgevoelig? Jouw Likes onthullen alles en worden gebruikt om je te manipuleren tot kopen, kijken en kunnen zelfs beïnvloeden op welke politieke partij je stemt. In ‘The Social Sorting Experienceondervindt het publiek aan den lijve de manipulatieve macht van digitale platformen, tijdens een absurdistische en interactieve performance waarin theater, gaming en muziek samenkomen en jij samen met je smartphone de hoofdrol speelt. ! Terwijl je tegelijkertijd misschien wel een paar ‘nieuwe goede oude analoge vrienden’ maakt.

De vorige versie genaamd: The Social Sorting Experiment ging in première op IDFA DocLab, had internationaal succes op SXSW, het Flipside Festival Singapore en Sheffield Doc/Fest, werd genomineerd voor een Gouden Kalf en was ook te zien op de Theaterfestival De Parade.

Het Smartphone Orchestra vertelt verhalen met behulp van de smartphones van het publiek zelf. Stelt u zich eens voor: spannende muzikale geluidsvelden in de concertzaal, massachoreografieën op festivals en ongekende publieksparticipatie bij theatershows Het Smartphone Orchestra biedt tal van mogelijkheden om ervaringen te delen met een groot publiek.

Het publiek de hoofdrol geven, loopt als een rode draad door de aderen van dit award winnende team van Muzikanten, coders en verhalenvertellers

Maximum aantal bezoekers
Op school: 100 personen
School in theater: 100 personen
Vrije voorstelling: 100 personen
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Voorstelling: € 1750,- € 2100,- €2500,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 9% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie.

Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de onze downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Aanvullende educatie: Het is altijd mogelijk de voorstelling aan te vullen met verdiepende workshop of lessenreeks.
Planning
Aankomsttijd: 120 minuten
Opbouwtijd: 120 minuten
Afbreektijd: 30 minuten
Speelperiode: gehele seizoen
Speeldagen: hele week
Bijzonderheden:
Credits
Concept: Steye Hallema, Eric Magnée, Hidde de Jong
Marieke Nooren.
Presentatie: Steef Hupkes of Steye Hallema
Muziek: Eric Magnée