Over Buro Bannink

Buro Bannink een impresariaat voor theater en educatie

Als impresariaat voor theater en educatie zijn wij gespecialiseerd in voorstellingen en projecten voor jeugd en jongeren. Wij werken vanuit een passie, een behoefte, een visie, een overtuiging. Met theater kunnen we kinderen en jongeren zoveel meegeven. We kunnen gevoelige onderwerpen aankaarten, taboes bespreekbaar maken, werelden verbreden en misschien kunnen we allerlei hokjes openbreken.

Het liefst breken we de gesloten zwarte delen van de hersenen, waar onbegrip zijn basis heeft, open. Of juist die vergeten plek waar fantasie en creativiteit huisvest. Wij willen de kinderen en jongeren van nu uitlokken om op een andere manier naar de wereld te durven kijken. Hopelijk kunnen wij hen inspireren zoals wij in onze jeugd geïnspireerd zijn.

Buro Bannink vertegenwoordigt bijna 30 gezelschappen. Hiervan spelen meerderen al jaren met veel succes voor jeugd of jongeren. Maar in ons impresariaat is ook ruimte voor jong aanstormend talent of beginnende theatermakers. Wij kiezen ervoor om juist dit nieuwe talent een ruimte te bieden om zich te ontwikkelen binnen de sector. De gezelschappen hebben namelijk allemaal een uitgesproken visie op jeugd- en/of jongerentheater. Zij weten in theatraliteit het kwaliteitsniveau te behalen dat nodig is voor programmering in een theater, maar vinden ook de juiste voldoening in het luisteren naar de doelgroep en aan te sluiten op cultuureducatie. De thema’s en de vorm waarin deze worden behandeld sluiten naadloos aan op de belevingswereld van het beoogde publiek. Veel makers staan heel dichtbij de doelgroep en weten in de voorstellingen een echte connectie te maken met hun publiek.

Wilt u meer weten over onze voorstellingen, projecten of gezelschappen neem dan gerust contact op! Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch en per mail te bereiken tijdens kantooruren.

“Ooit ben ik als vijfjarig meisje meegenomen naar het theater. Ik herinner me nog goed de eerste keer dat het licht uitging, mijn benen bungelden onder de stoel en ik, met een vinger in mijn mond, keek, ademloos. Ik was betoverd! Sindsdien ben ik verslingerd aan de opbouwende spanning vlak voor de voorstelling, zit op het puntje van mijn stoel bij intriges, geniet intens van mooie liedjes en melodische teksten en bovenal ben ik altijd weer ontroerd bij het applaus. Met Buro Bannink wil ik elke dag weer zoveel mogelijk kleine en ook grote mensen, de magie van theater laten ervaren. Dit alles in de hoop dat er iemand ademloos zit te kijken en daar zijn leven door theater laat veranderen.”

Karin Bannink

Ons team

Karin Bannink

Artistieke, zakelijke leiding

Fotografie: Floris Heuer

Marloes Damen

Bureau coördinator, boekingen en tourplanning

Fotografie: Floris Heuer

Niels-jan van Dijk

Acquisitie, pr & marketing

Fotografie: Floris Heuer