Over Buro Bannink

Buro Bannink een impresariaat voor spannend jeugdtheater en inhoudelijke cultuureducatie
Als impresariaat voor theater en educatie zijn wij gespecialiseerd in voorstellingen en projecten voor jeugd en jongeren. Wij werken vanuit een passie, een behoefte, een visie, een overtuiging. Met jeugdtheater kunnen we kinderen en jongeren zoveel meegeven. We kunnen namelijk gevoelige onderwerpen aankaarten, taboes bespreekbaar maken, werelden verbreden en misschien kunnen we allerlei hokjes openbreken.

Het liefst breken we dan de gesloten zwarte delen van de hersenen, waar onbegrip zijn basis heeft, open. Of juist die vergeten plek waar fantasie en creativiteit huisvest. Wij willen de kinderen en jongeren van nu uitlokken om op een andere manier naar de wereld te durven kijken. Hopelijk kunnen wij hen inspireren zoals wij als kind geïnspireerd zijn.

Jeugdtheater & jongerentheater gezelschappen
Buro Bannink vertegenwoordigt bijna 30 jeugdtheater gezelschappen. Hiervan spelen meerderen al jaren met veel succes voor kinderen en/of jongeren. Maar in ons impresariaat is zeker ook ruimte voor jong aanstormend talent of beginnende jeugdtheater makers. Wij kiezen ervoor om talent de ruimte te bieden om zich te ontwikkelen binnen de theatersector. Onze gezelschappen hebben allemaal een eigen uitgesproken visie op jeugdtheater en/of jongerentheater. Zij weten in theatraliteit het kwaliteitsniveau te behalen dat nodig is voor programmering in een theater, maar vinden ook de juiste voldoening in het luisteren naar de doelgroep en aan te sluiten op cultuureducatie. De thema’s en de vorm waarin deze worden behandeld sluiten naadloos aan op de belevingswereld van het beoogde publiek. Wij moedigen onze theatergezelschappen aan om altijd te zoeken naar de echte connectie met hun publiek.

Wilt u meer weten over onze voorstellingen, projecten of gezelschappen neem dan gerust contact op! Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch en per mail te bereiken tijdens kantooruren.

“Ooit ben ik als vijfjarig meisje meegenomen naar het theater. Ik herinner me nog goed de eerste keer dat het licht uitging, mijn benen bungelden onder de stoel en ik, met een vinger in mijn mond, keek, ademloos. Ik was betoverd! Sindsdien ben ik verslingerd aan de opbouwende spanning vlak voor de voorstelling, zit op het puntje van mijn stoel bij intriges, geniet intens van mooie liedjes en melodische teksten en bovenal ben ik altijd weer ontroerd bij het applaus. Met Buro Bannink wil ik elke dag weer zoveel mogelijk kleine en ook grote mensen, de magie van theater laten ervaren. Dit alles in de hoop dat er iemand ademloos zit te kijken en daar zijn leven door theater laat veranderen.”

Karin Bannink

Ons team

Karin Bannink

Artistieke, zakelijke leiding

Karin Bannink

Marloes Damen

Acquisitie & tourplanning

Niels-jan van Dijk

PR & marketing

Niels-jan van Dijk

Nikki de Groot

Assistent kantoor medewerker

Nikki de Groot