Over Buro Bannink

De wereld mooier maken met avontuurlijk theater voor kinderen en jongeren!

Buro Bannink is een bruisend impresariaat voor jeugdtheater, jongerentheater en cultuureducatie. We vertegenwoordigen ruim 30 gezelschappen richting theaters, festivals, cultuurbemiddelaars en scholen. Stiekem willen we de wereld een beetje mooier maken door zoveel mogelijk kinderen en jongeren in aanraking te laten komen met theater.
Het liefst zien we de hele wereld genieten van verfrissend, speels, en fantasievol theater. We werken daarom vol passie en ambitie aan de verkoop en het tourmanagement van onze mooie diverse stal van jonge makers, nieuwe talenten en gevestigde gezelschappen!

Met theater kunnen we kinderen en jongeren zoveel meegeven. We kunnen gevoelige onderwerpen aankaarten, taboes bespreekbaar maken, werelden verbreden en misschien kunnen we allerlei hokjes openbreken. Wij willen ons publiek, de kinderen en jongeren van nu maar ook hun ouders en leerkrachten, uitlokken om op een andere manier naar de wereld te durven kijken. We willen het publiek uitnodigen om kritisch te denken. We willen volwassenen hun fantasie laten herontdekken. We willen laten zien en voelen hoe bijzonder kinderen zijn en dat een betere wereld begint bij iedereen die aan de toekomst denkt.

Jeugdtheater & jongerentheater gezelschappen

Buro Bannink vertegenwoordigt een hele grote stal met getalenteerd en gepassioneerde theatergezelschappen. De gemene deler van deze makers? De liefde voor hun jonge publiek!
Veel van onze gezelschappen spelen al jaren met veel passie en plezier voor deze uitgesproken doelgroep.
Het is voor ons team heerlijk om met deze makers samen te werken aan de toekomst. Wij werken met al onze makers samen voor de lange termijn. We kijken altijd verder dan de eerstvolgende productie of het daaropvolgende speelseizoen. Met elkaar willen we werken aan de visie van een gezelschap en de ontwikkeling van hun stempel op het jeugdtheater. Dus eenmaal verbonden aan ons impresariaat, vertrek je niet meer zo snel!

Toch is er bij Buro Bannink blijvend ruimte voor jong, aanstormend talent of beginnende jeugdtheatermakers. Ook al hebben we een prachtig palet aan bestaande gezelschappen, we zoeken altijd verder naar de nieuwste talenten en de echte pareltjes van het jonge jeugdtheater. Wij vinden het namelijk ontzettend belangrijk om blijvend ruimte te bieden aan nieuwe makers! We zijn er namelijk van overtuigd dat vernieuwing en verjonging van makers een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van onze sector. Hoe meer nieuwe visies op de wereld, hoe meer verschillende invalshoeken, hoe meer aansluiting op onze mooie en diverse samenleving!

De kansen in de theatersector liggen echter niet voor het oprapen. Wij weten als jong impresariaat hoe ingewikkeld het kan zijn om door de onzichtbare barrières van deze sector te breken. Wij zijn daarom met veel toewijding graag die moker die voor onze makers muren afbreekt en op de lange termijn kansen biedt. Wij verbinden ons graag aan makers die met een open blik naar hun omgeving kijken! Gezelschappen die vanuit liefde voor het vak en voor kinderen voorstellingen maken! Makers die leergierig zijn en zelf in ontwikkeling willen blijven.

Theater mag eigenwijs, avontuurlijk, uitdagend en kritisch zijn! Net als: wij, onze makers, ons publiek en de rest van de wereld!

“Ooit ben ik als vijfjarig meisje meegenomen naar het theater. Ik herinner me nog goed de eerste keer dat het licht uitging, mijn benen bungelden onder de stoel en ik, met een vinger in mijn mond, keek, ademloos. Ik was betoverd! Sindsdien ben ik verslingerd aan de opbouwende spanning vlak voor de voorstelling, zit op het puntje van mijn stoel bij intriges, geniet intens van mooie liedjes en melodische teksten en bovenal ben ik altijd weer ontroerd bij het applaus. Met Buro Bannink wil ik elke dag weer zoveel mogelijk kleine en ook grote mensen, de magie van theater laten ervaren. Dit alles in de hoop dat er iemand ademloos zit te kijken en daar zijn leven door theater laat veranderen.”

Ons team

Karin Bannink

Artistieke, zakelijke leiding

Nanne Hartog

Verkoop & tour management

Annelou de Jongh

Marketing & verkoop medewerker