Wat wordt het beste kinderlied van 2019?

Jasper Smit & Jeroen Schipper genomineerd voor de Willem Wilminkprijs 2019!

Tatatadaaaa, tijd voor taart en mooie woorden! Ook al is het je misschien niet ontgaan, hier toch nog een jubelend nieuwsbericht, want wij deden blijdschapsdansjes! Zowel Jeroen Schipper als Jasper Smit zijn namelijk genomineerd voor de Willem Wilminkprijs 2019!

Naast Jeroen en Jasper zijn ook Jurrian van Dongen en Selma Visscher genomineerd. Voor de snelle rekenaars onder ons, dat betekent inderdaad dat er 50% kans is dat een maker van Buro Bannink het beste kinderlied van Nederland heeft geschreven! Daar zijn wij natuurlijk enorm trots op!

Op 13 april zal de vakjury de prestigieuze prijs uitreiken in De Kleine Willem in Enschede. De mooie woorden laten we liever aan de mannen zelf over, dus bekijk vooral het filmpje hiernaast. Ze willen allebei heel graag winnen maar ze vertellen je ook graag waarom het lied van de ander zo goed is. Jeroen Schipper is genomineerd met zijn lied ‘Kijk eens wat ik kan‘ en Jasper Smit met zijn nummer ‘Ik heb zelf iemand gepest‘.

Beide heren zijn momenteel ook door het land te zien met hun liedjesprogramma’s. Jeroen speelt bijvoorbeeld ‘HoeHaa!‘ en maakt voor volgend seizoen voor de kinderboekenweek de voorstelling ‘Uit de bocht‘. Jasper is te zien met zijn voorstellingen ‘Straks komt er niemand op mijn feestje‘ en ‘Ik heb een heel vies woord geleerd, dat woord dat rijmt op stoep‘.

We duimen voor jullie mannen!