Cultuureducatie

Projecten

Binnen cultuureducatie ook het toneel op met een spannend project? Dat kan en op het toneel kan dan ook direct alles. Reizen in de tijd, verdwalen in een droom, mee met het circus… Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. En het mooiste? Je beleeft het niet alleen in je eigen fantasie maar je schittert ook nog voor een publiek.

Theater is niet alleen geweldig om naar te kijken, het is minstens net zo leuk om te doen! Daarom biedt Buro Bannink, naast het gevarieerde aanbod aan voorstellingen, ook een groot aantal projecten voor cultuureducatie aan. Naast de losstaande projecten zijn er ook meerdere voorstellingen die een actief/interactief onderdeel aanbieden. Zo kan binnen één culturele activiteit zowel receptieve, interactieve als actieve kerndoelen uit de doorlopende leerlijn cultuureducatie worden bereikt.

Binnen onze projecten voor cultuureducatie maken wij onderscheid tussen een dagproject, lessenreeks en workshop. Bij een dagprojecten komt er een team van docenten neemt het over en werkt met de hele school aan een voorstelling. Deze spelen we aan het eind van de dag voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broers, zussen en alle andere geïnteresseerden. Een dagproject is vooral geschikt om met de hele school iets te vieren. Er wordt niet sterk ingegaan op cultuureducatie en het aanleren van vaardigheden. De nadruk ligt altijd op plezier en expressie.
Met een lessenserie of langlopend project willen we toe werken naar een doorlopende leerlijn cultuureducatie binnen het onderwijs. Een project beslaat meerdere weken en het liefst ook een samenhang met andere projecten of maakt deel uit van een groter geheel. Workshops zijn een eenmalige activiteit en worden aansluitend bij een voorstelling aangeboden of op maat ontwikkeld.

De projecten voor het voortgezet onderwijs worden op maat ontwikkeld en betreffen voornamelijk workshops met betrekking tot toneel, muziek en dans als kunstdiscipline. Projecten voor het primaire onderwijs kunnen ook op maat worden ontwikkeld. Daarnaast zijn er meerdere standaard projecten ontwikkelen welke aansluiten op diverse kerndoelen in het primaire onderwijs of aansluiten in mooie leerlijn voor cultuureducatie.

Ga actief aan de slag

Dagprojecten voor de hele school