Soulshine Connection

Alle dagen feest!

Een muzikale jeugdtheatervoorstelling over hoe mensen uit alle windstreken het leven vieren! 

Er is altijd wel ergens feest! Per seconde worden er drie kinderen geboren op de wereld, dus zijn er ook elke seconde wel drie mensen jarig. Dat zijn een heleboel verjaardagsfeestjes op één dag! Dat zijn dus ook reuze veel verjaardagstaarten, slingers en ‘lang-zal-ze-leven-liedjes’.
Maar we vieren natuurlijk niet alleen je verjaardag, we vieren ook feest als iemand gaat trouwen, een diploma haalt of we een wedstrijd winnen. In veel culturen worden ook hele andere dingen gevierd, dat het winter wordt bijvoorbeeld of dat het volle maan is. Elke cultuur heeft zo zijn eigen speciale manier van feesten. Op sommige plekken is het bijvoorbeeld helemaal niet gebruikelijk om je verjaardag te vieren. Dat is bijzonder!

De voorstelling ‘Alle dagen feest’ van het Soulshine Connection wordt niet meer gespeeld en is niet meer te boeken.

De Bezoeker: “Leerlingen beginnen eerst te gniffelen als ze in de verte een gekke jongen met een baal op zijn rug over straat zien rennen. Tot het besef komt dat dit hoort bij de voorstelling die ze gaan zien. Ze beseffen wat het verschil is tussen werkelijkheid en theater. Dan gaan ze anders kijken. Mooi om die menseigen reacties te zien. Maar met in het achterhoofd dat dit waargebeurd zou kunnen zijn. En juist dat, samen met het ontroerende, grappige en eerlijke spel van Erwin Boschmans gebaseerd op zijn eigen herinneringen, zet de leerlingen aan het denken. Over het hebben van een eigen ‘thuis’, over geluk, vriendschap, misschien wel over hun eigen vooroordelen.”

De Bezoeker: “Deze solo ga ik nooit meer vergeten!”

Rewind:”Loverboys zijn over het algemeen keihard, niet te vertrouwen en ongenaakbaar. En ja, hij is in zijn rol als Mouse een man waar heel ver bij vandaan blijft. Maar juist de kwetsbare momenten in deze rake voorstelling maken dat je Mousa in je hart sluit en je meer begrijpt wat groepsdruk met je kan doen als je jong en nog kwetsbaar bent.”

Rewind: “Mooie voorstelling die je een inkijk geeft in het hoofd van een loverboy, zeker de moeite waard!”

“Vanuit de hele school heb ik hele goede reacties gekregen op De Bezoeker. Zowel leerlingen als docenten en buurtbewoners waren onder de indruk (De acteur speelde het zo realistisch dat een buurtbewoner de politie erbij heeft gehaald J). Volgend schooljaar willen we graag De Bezoeker terugzien!!!”

Algemene gegevens

Credits
Spel & concept: Erwin Boschmans (Bonte Hond, Schweigman) & Michiel Blankwaardt (Bonte Hond, Sanne Zwije e.a.)
Educatie: Christina Schutte
Muziek: Leon van Egmond