Vier acteurs vertellen het verhaal van Antigone, een meisje uit een Griekse tragedie. Antigone wil naar niemand luisteren. Niet naar haar oom Kreon, die de nieuwe koning is. Niet naar haar zusje en zelfs niet naar haar verloofde. Maar naar wie moet je luisteren als allebei je broers gedood zijn en je alleen de broer mag begraven die vóór de koning vocht? Antigone en Kreon staan lijnrecht tegenover elkaar. Zij wil haar broers begraven en hij wil dat ze naar hem luistert en de wet gehoorzaamt. En om haar daartoe te dwingen, gaat hij heel ver.

De acteurs hebben allemaal een verschillende mening over de keuzes van Antigone en ook bij hen loopt de spanning hoog op.

‘Anti’ is een dynamische en humoristische voorstelling over macht, gelijkheid tussen man en vrouw en rechtvaardigheid. Met bekende hits van powervrouwen in een nieuw jasje.

“Niet alleen de leerlingen vonden het geweldig, ook wij als docenten hebben genoten. Ik had hem moeiteloos nog een keer kunnen zien.”

“Hele sterke verrassende voorstelling voor het gehele VO, ongeacht niveau.”

“De voorstelling raakt je hart, komt echt aan en is heel goed op het niveau van jongeren geschreven. Mooie vertaalslag van het oude verhaal. Met simpele middelen en een enorm spelvuur wordt de voorstelling heel geloofwaardig neergezet. Ik denk dat dit jongeren heel erg zal inspireren. Ook heel geschikt om bij jeugtheaterscholen aan te bieden.”

Anti een jongeren voorstelling die zeer geschikt is in het kader van ckv. Een klassieke voorstelling over Antigone in een modern jasje door theatergroep mangrove

Deze voorstelling speelde in seizoen 21-22 en is niet meer te boeken.

Credits
Concept & regie: Annemieke Elstak-van der Linde
Tekst & Eindregie: Michelle van Daalhoff
Spel:  Aron Elstak, Annemieke Elstak, Charlotte Kloosterman & Derk Oudshoorn
Foto’s: Mieke van der Raay