We blikken terug en wensen je

Fijne feestdagen!

We zijn alweer aan het einde van 2020! Kerst is altijd het moment om na te denken, om te bezinnen, om terug te kijken hoe dit jaar verlopen is. We kunnen met elkaar wel concluderen dat 2020 niet het beste jaar uit de geschiedenis was en zeker niet het beste jaar uit ónze geschiedenis. We hebben nog nóóit zo hard gewerkt en zo weinig kunnen genieten van ons geliefde theater en de kinderen voor wie we het doen. Vooral het gemis aan contact en de energie in een volle theaterzaal ervaren we als de domper van 2020. Maar toch proberen we ook de bijzondere ontwikkelingen te koesteren van dit jaar.

We zagen zoveel collega’s ontzettend innovatief en vol energie en overgave werken. We zagen iedereen altijd opstaan na de val. We voelden ons gesteund. We maakten nieuwe samenwerkingen sterk en werden gedwongen vanuit een nieuwe bril naar ons werk en de wereld te kijken. Aangezien wij voor vernieuwing zijn, ervaren we alle innovaties en vernieuwingen in de sector wel als een klein succesje.

In het jaar 2020 zijn er alleen al bij ons veel innovatieve ideeën ontstaan. Krulmuziek ontwikkelde een speciaal coronaproof ‘potten en pannen concert’. Mangrove maakte vier producties in een eigen 1,5 meter theater. We verwelkomden een nieuw gezelschap, De Hete Brij, dat startte vanuit een digitale talkshow voor kinderen, die ze nu ook als theatervoorstelling aanbieden. Jasper Smit mobiliseerde heel veel kinderen om een lied te zingen voor hun opa’s en oma’s tijdens kerstfeest. Jeroen Schipper gaf ukelele-les online. Er werden Carrouselvoorstellingen gemaakt die in verschillende zalen tegelijkertijd gespeeld kunnen worden. En we hebben er heel veel mooie kleine, voorlees- of solovoorstellingen bij.

Ook ontdekte Nikki de wereld door zich volledig te storten op haar culinaire wereldreis. Die drie keer dat we elkaar zagen op kantoor, waren de taartjes nog nooit zo lekker. Marloes had nog nooit zo veel tijd met haar kinderen en begon zelfs aan een studie. Karin ontdekte dat ze geen groene vingers heeft, maar wel veel meer geniet van het leven als ze in de natuur is. We ontdekten naast theater dus nog meer passie en klein geluk.

Het jaar 2020 heeft heel wat flexibiliteit geëist onze gezelschappen, van ons en met name ook van jullie, onze fijne, betrokken programmeurs! Gelukkig zijn we er samen altijd goed uit gekomen. Wij kijken uit naar betere tijden, hopelijk al snel in 2021 😉 Te beginnen met onze presentatiedag op 15 maart. Heb jij je ticket al?

Door de huidige lockdown kiezen we er voor ons in een winterslaap te brengen. Wij gaan lekker kerstmuziek luisteren – oké, toegegeven, die staat stiekem al sinds september op bij Marloes. We gaan de 80ste Kerstfilm van dit jaar kijken, tenminste dat gaat Nikki doen. Natuurlijk kunnen ook de kerstkransjes, glühwein en chocolademelk niet ontbreken! We gaan onze batterij opladen zodat we vol energie, goede moed en flexibiliteit in januari alle obstakels die de wereld op ons pad legt weer aankunnen. We hopen dat jullie ook de rust hebben om dit jaar en alle hectiek te verwerken. Laten we zeggen: nu even niet, volgend jaar staan we er, wanneer het weer mag, weer helemaal klaar voor!

Vanaf maandag 11 januari zijn wij weer volledig bereikbaar! We wensen jullie hele fijne feestdagen.