De ouders van Mieke zijn al een tijdje dood. Daar heeft ze dus geen last meer van. Ze wonen in een kist in de achtertuin. Aan de overkant van de straat wonen Meneer en Mevrouw T, waar Mieke vaak langsgaat om thee te drinken. Van hen leert ze dat kerstmis betekent dat je moet huilen, dat je van lezen dom wordt en dat bejaarden gestreken moeten worden om de kreukels uit hun huid te krijgen. Mieke begrijpt er niets van. Waarom is dat zo? En wie hebben dat met elkaar afgesproken? Mieke belandt in de ene absurde situatie na de andere, maar de wereld om haar heen is het over één ding roerend eens: Meisje Mieke is gek.

‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’ is een voorstelling over een wereld die voor iedereen zo vanzelfsprekend is, maar waarbij meisje Mieke zich durft af te vragen waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Want wie is er nou eigenlijk gek? En wat is normaal?

“Ik vond het heel verrassend en schurend. Het roept zo veel vragen op en gaat tegen zo veel aannames in … Dat geeft genoeg aanleiding tot gesprekken. Zowel voor volwassenen als voor kinderen. Zeer bevrijdend!”

“De voorstelling heeft een apart verhaal en eigenaardige personages die je blijven boeien. Het geheel is ‘weird’, maar op een mooie, fantasievolle manier. En het poppenspel wordt kundig gedaan door de spelers.”

Mieke Mom theater wei kindertheater poppentheater kindervoorstelling cultuureducatie

Algemene gegevens

Deze voorstelling speelde in seizoen 2018-2019 en is niet meer te boeken.

Credits
Regie en bewerking: Shanna Chatterjee
Spel: Aniek Stokkers, Stefan Hendrikx, Sanne Maas & LouLou Rhemrev
Muziek: Rik Eckhardt
Naar het boek van: Guus Kuijer
Decorontwerp: Theo Tienhooven
Kostuumontwerp: Dorien de Jonge
Lichtontwerp: Wijnand van der Horst