Theatergroep Fien

Hoeveel zou de wereld wegen?

Een muzikale voorstelling; speels, grappig, associatief en diepgaand. Kortom: Fien op z’n Fiens.

Deze grappige, ontroerende en verrassende voorstelling neemt je mee naar een schuurtje vol geheimzinnig gereedschap en gekke apparaten. Het is de schuur van Rosies vader. Rosie krijgt er onverwacht bezoek van een mannetje met een pakketje. Een doos met daarin een antwoord. Maar waarop? Op welke vraag? Kunnen zeepaarden galopperen? Zijn sterren gaatjes in het donker?

Samen gaan ze op zoek naar de vraag die bij het antwoord hoort. Rosie ontdekt wat verdwijnen is. Hoeveel de wereld weegt. En wat je allemaal kunt zien met dichte ogen. Vinden ze de juiste vraag en durft Rosie die wel te stellen?

‘Hoeveel zou de wereld wegen?’ is genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2016 waarmee de voorstelling door de kinderjury uitgeroepen werd tot één van de vijf beste jeugdvoorstellingen van het jaar.

“Tg Fien is inmiddels vaste waarde binnen de programmering van Kunstbalie. Het is een van die gezelschappen die een gymzaal écht weet om te toveren tot een andere wereld waar je je mag verliezen in hun verhalen. Hun voorstellingen zijn aanraakbaar, maar gaan ook gedurfd de diepte in en raken vaak ontroerende thema’s aan. En het zijn precies die twee kanten die hen voor ons zo interessant maken voor het onderwijs: TG Fien is – zowel in voorstellingen als in gezelschap – toegankelijk, maar weet ook keer op keer een bijzondere theatrale ervaring weg te zetten.”

“Theatergroep Fien maakt wonderschone inventieve voorstellingen. Kleine fijne wereldjes waar je veel langer zou willen blijven dan tot het eind van het verhaal.”

“Jaap Robben stelt van die prikkelende vragen die kinderlijk concreet en filosofisch tegelijk zijn. (…) zetten op een aanstekelijke manier aan het denken.”

“Mooi hoe Fien de leerlingen steeds met een nieuwe en open blik naar de wereld laat kijken. Met de verbeeldingsvolle en poëtische voorstellingen prikkelt Fien de leerlingen maar weet tevens goed aan te sluiten bij hun belevingswereld.”

Hoeveel-zou-de-wereld-wegen-voorkant-flyer-jeugdtheater

Algemene gegevens

Deze voorstelling speelde van seizoen 2015-2016 tot en met seizoen 2018-2019 en is niet meer te boeken.

Credits
Spel & concept: Susanne Roos & Joep Conjaerts
Tekst: Jaap Robben
Regie: Agnes Bergmeijer (o.a. Kwatta & Laagland)
Flyer: Maartse Hazen
Fotografie: Floris Heuer