Teun en Tinie zijn al zo lang samen dat het lijkt of ze helemaal vergeten zijn waarom ze ooit verliefd op elkaar zijn geworden. Gelukkig staat er op een dag een groepje besnorde Mariachi muzikanten uit Mexico op de stoep om hen te helpen. Zij hebben verstand van muziek en de liefde en zijn dan ook gekomen om de boer en boerin liefdeslessen te geven. Teun en Tinie moeten leren de tango met elkaar te dansen, romantisch met elkaar te dineren en een serenade voor elkaar te schrijven. De liefde lijkt verder weg dan ooit, maar de besnorde mannen geven niet op. Ze gaan pas weg als Teun en Tinie elkaar opnieuw de liefde durven te verklaren. Want ondanks alles is het duidelijk: Teun en Tinie horen bij elkaar!

‘Moustachio’ is een humoristische voorstelling boordevol heerlijke Zuid-Amerikaanse muziek voor iedereen vanaf 6 jaar. Een voorstelling over hoe moeilijk het soms is lief te zijn voor elkaar, maar bovenal een voorstelling die laat zien hoe fijn het leven is als de liefde gevierd wordt.

“Wie Walvis maakt voorstellingen die ambachtelijk goed in elkaar zitten: spel, muziek, beeld en tekst zijn kwalitatief in balans en ondersteunen samen de inhoud. Vaak kiest Wie Walvis voor een toegankelijk verhaal waaronder een bepaald thema ligt dat ze willen aansnijden. Dit laatste maakt het voor onze programmatie interessant en uitdagend omdat we – samen met het educatiemateriaal dat we ontwikkelen bij de voorstelling – via de (vaak humoristische) herkenning en aanspreekbaarheid van een verhaal een dieper thema kunnen aansnijden.”

“Met wereldse muziek, spel en een dansje maakt Wie Walvis inzichtelijk dat ouders niet vanzelfsprekend verliefd blijven.”

“Komische spitsvondigheden (…) De regie van Albert Klein Kranenburg bevat vele slimme details en het decor van Kees Works maakt optimaal gebruik van beperkte middelen. Voeg daarbij de grote hoeveelheid sterke bluegrassnummers en het resultaat is vijftig minuten amusant muziektheater.”

“Kunstbalie heeft inmiddels al een hele geschiedenis met Wie Walvis. De voorstellingen ‘Yurko’, ‘Moustachio’, ‘Nichego’ zijn ontzettend goed ontvangen door het onderwijs (door leerlingen en docenten).”

Algemene gegevens

Deze voorstelling speelde in seizoen 21-22 en is niet meer te boeken.

Credits
Concept: Amarins Romkema
Spel & Muziek: Collin van den Broek, Stijn Hoes, Albert Klein Kranenburg, Amarins Romkema & Carlos Zorita Diaz
Eindregie: Lise-Lott Kok
Fotografie: Joost Abbel