Het magazine als achtergrond van theater en educatie

Buroblad

Als impresariaat merkten wij op dat de dialoog tussen culturele instellingen en het onderwijs vaak moeizaam verloopt. Vanuit hier ontstond dan ook de behoefte om een platform te creëren om makers de mogelijkheid te geven meer te delen over hun motivaties, hun beweegredenen, of om theater en educatie eens van een hele andere kant te belichten. ‘Buroblad’ geeft makers en organisaties de mogelijkheid zich te onderscheiden van anderen.

Wij willen tegenwicht bieden aan de huidige trend met steeds meer verzamelsites, waar iedereen zijn aanbod kan plaatsen. Waar zowel amateur als professioneel aanbod voor scholen naast elkaar staan. Waar men in korte omschrijving de inhoud van het aanbod moet verwoorden in de hoop er tussenuit te springen. Waar passie, kwaliteit en inhoud kunnen verdrinken in de gigantisch grote zee van het aanbod. ‘Buroblad’ geeft daarom juist meer informatie. We streven naar meer inhoudelijke ruimte voor enkele initiatieven. Daarmee hopen we engagement te initiëren, waarmee we vraag en aanbod dichter bij elkaar brengen.

De reacties op de eerste editie waren zowel vanuit scholen als de kunstsector bijzonder positief. We hebben tal van inhoudelijke reacties binnen over opiniestukken. Docenten die het eens of juist volledige oneens zijn met artikelen uit ‘Buroblad’. Duidelijk is zeker dat er over dit magazine gesproken wordt en dat hij nog steeds bij velen op het bureau ligt. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee!

Momenteel zijn er drie edities verschenen van ‘Buroblad’. Op deze pagina kan je de edities “jongeren zijn geen volwassenen’, ‘Met anderen ogen’ en ‘Out of the BOX’ bekijken. Natuurlijk kunnen we alle geïnteresseerden een gedrukt exemplaar toezenden.

Maak je ook mooi cultuuraanbod voor jongeren of kinderen en wil je meewerken aan Buroblad. Wij zijn altijd op zoek naar partners dus neem dan vooral contact op met Niels-Jan, Niels@burobannink.nl

Veel lees plezier, ik hoop dat het zal inspireren!

Karin Bannink

“Wat een prachtig magazine! Complimenten! Jullie hebben er een heel mooi geheel van gemaakt. Het ziet er aantrekkelijk uit en leest ook lekker weg. Je kunt er absoluut mee voor de dag komen.”

“Een uitgave die er toe doet: inspirerend qua inhoud, fraai qua vormgeving wat ik nu een hele prettige constatering vond: géén storende commerciële advertenties! Hierdoor concentreert alles zich op de artikelen.”

“Erg goed magazine, vakinhoudelijk, actueel, speels, leuk!”