Raaf

Theatergroep Witte Raaf is verhuisd naar Rotterdam en heet vanaf nu Raaf!

Raaf maakt mythisch muziektheater voor de hele familie.

De artistieke kern bestaat uit Rosa Peters en Freek den Hartogh. Zij werken regelmatig bij andere toneelgezelschappen (Orkater, Toneelgroep Maastricht), jeugdtheatergezelschappen (Theater Sonnevanck, Het Laagland) en orkesten (Het Concertgebouworkest, Het NedPho). Freek componeerde bijvoorbeeld de muziek voor ‘Edward Scharenhand’ van Theater Sonnevanck en won de Zilveren Krekel.

Rosa en Freek maken al 13 jaar samen jeugdtheatervoorstellingen. Hun gedeelde liefde voor mythologie en muziek komt samen bij Raaf. Op komische en ontroerende wijze verbinden ze mythen en sagen met eigen composities en muziek van betekenisvolle componisten uit de (pop)geschiedenis. Rosa en Freek snijden grote thema’s aan voor jong en oud en zijn zo, als een Raaf betaamt, de boodschapper van unieke en zeldzame verhalen. Zo worden grote onderwerpen en toonaangevende klassiekers een feest voor de hele familie. En bij iedere voorstelling brengt Raaf een luisterboek uit.

Sinds 2019 werkt Raaf samen met Theater Zuidplein in Rotterdam om samen inspirerende wereldmythes om te zetten tot verhalen van nu voor een publiek van nu!

Binnenkort is Raaf hier te zien

17-5-2021 Ali & Nino , Theatergroep Raaf
KUVO, Woerden
20-5-2021 Ali & Nino , Theatergroep Raaf
KUVO, Woerden
21-5-2021 Ali & Nino , Theatergroep Raaf
KUVO, Woerden
26-9-2021 Ali & Nino , Theatergroep Raaf
Theater Zuidplein, Rotterdam
5-10-2021 Ali & Nino , Theatergroep Raaf
Theater de Kik, Elst
20-3-2022 Ali & Nino , Theatergroep Raaf
Stichting de Bibliotheek Utrecht, Utrecht

“Mooie regie, aansprekende muziek en innemende acteurs. Vakmanschap in alle facetten in een voorstelling.”

Nicole van Vessum artistiek directeur en programmeur van Theaterfestival de Parade

“Met onze kinderen hebben we nu al jullie voorstellingen op De Parade gezien. Elke keer weer geweldig! En we leren zelf ook nog wat 😉 De luistercd’s draaien we nog heel vaak in de auto en veel teksten kennen we intussen uit ons hoofd. We hopen jullie nog vaker te zien, ook in het theater! En ik ga kijken of we er op school iets mee kunnen want het is té leuk!”

Josette, Marco, Olivia en Borisbezoekers van theaterfestival de Parade

“Ik kijk wel eens naar James Bond, maar ‘Niet Omkijken!’ was veeeeeel spannender!”

Larsgroep 4

“Een genot om naar te kijken voor zowel kinderen als volwassenen waarbij de bekende liedjes het verhaal perfect ondersteunen.”

TG Locals

“Een mooie muzikale voorstelling waar het noodzakelijke onoverbrugbare overwonnen wordt. We zijn toch uiteindelijk van het zelfde vlees en bloed.”

Lard AdrianRegisseur/Acteur o.a. Oostpool

Nieuws & voorstellingen