Daar staat een zak. Een zak vol spullen. Het rammelt en beweegt maar de rits is dicht. Wat zou erin zitten? En van wie is het?

Twee spelers gaan op onderzoek uit.  Ze bouwen, slopen en ontdekken van alles in de grote zak.  Samen gaan ze op reis en duiken per auto, vliegtuig en boot steeds verder hun fantasie in.  En hoe meer spullen ze in de zak ontdekken, hoe meer plekken ze kunnen bezoeken.  Waar willen ze eigenlijk naartoe? Wat wil hij? En wat wil zij? Ondertussen wordt het steeds lastiger om alles te delen, totdat alle spullen op zijn en de magen beginnen te knorren.  En wanneer er niets meer overblijft, is alleen je fantasie dan nog genoeg?

Aan Tafel is een muzikale voorstelling over hebberige taferelen.  Over heel veel of juist te weinig hebben.  Over samen en alleen en over delen als je durft! Voor alle kinderen vanaf 3 (En voor alle grote mensen die het ook wel eens lastig vinden om te delen)

“Bij ‘Het geheim van de liefde’ heb ik genoten. Mooi om te zien hoe de kinderen reageerden. Mooi hoe de makers de kinderen aanspreken, ook als onderdeel van een groep.”

Het spel van Spigt en Lukkenaer is strak en tegelijkertijd speels. Maar belangrijker, zij kunnen de interactie van het publiek goed bespelen en gebruiken (…) Het is altijd een feest om deze bevlogen theatermakers aan het werk te zien.

“De muziek van de Locals voegt een magische dimensie toe aan de voorstellingen en laat je de sfeer optimaal voelen. De liedjes raken je en blijven -op een goede manier- in je hoofd zitten.”

“Ik word altijd heel vrolijk van de voorstellingen van theatergroep Locals. Ze worden door enthousiaste jonge spelers met zorg gemaakt en gespeeld, ze zijn toegankelijk en interactief. Dat er ook muziek gemaakt en gezongen wordt maakt iedere voorstelling tot een heerlijke theaterervaring.”

Beeld & video overige voorstellingen

Credits
Regie: Serge Hogenbirk
Spel: Dide Vonk, Ferry Spigt & Suzanne Bruning
Muziek: Denise Lukkenaer & Suzanne Bruning
Vormgeving: Inez de Zwart
Foto: Liselotte Habets & Jerry Knies