Ridder Florian is niet bepaald een held. Behalve voor draken is hij ook bang voor stoere ridders, boze buurmannen en slapen in het donker. Vandaag heeft Florian er genoeg van. Hij wil niet meer bang zijn! Maar hoe doe je dat? Er is maar één oplossing: op bezoek gaan bij het oude vrouwtje. Oei, bij die gedachte staat Florian te trillen op zijn benen. Zal hij het durven?

Ridder Florian, een humoristische muzikale voorstelling om bij te giebelen en griezelen. Gebaseerd op de Ridder Florian prentenboeken van Marjet Huiberts en Philip Hopman. Boordevol liedjes en avonturen!

Bij ‘Ridder Florian’ zit een zeer uitgebreid educatie en pr-pakket met kleurplaten, diverse spelletjes en workshop ideeën.

“Een kleutervoorstelling van Heer Otto is altijd welkom. Die durf ik blind neer te zetten want die zijn altijd goed!”

Natasja van Geel, jeugdprogrammeurDe Lindenberg Nijmegen

“De voorstelling was leuk, humoristisch en muzikaal. Zowel de kinderen van net 4 als de kinderen van 8 hebben genoten. En ik eigenlijk ook. Tot volgend jaar.”

Noortje PijnakerSpaarndam

“Heer Otto maakt voorstellingen waarin kinderen serieus worden genomen en volwassenen kind worden. Volwaardig theater met humor (grapjes) voor iedereen. Vanuit Cultuurkust hebben we de voorstelling Bino wel negen keer gezien en het blijft leuk!”

Tim SmitCultuurkust

“Het is een geweldige sensatie om de getekende personages uit de boeken over Boer Boris op het toneel tot leven te zien komen. Mijn kinderen Boris, Berend en Sam vinden het supercool dat er een heus theaterstuk door het land trekt waar ze in voorkomen. We zonden de aanstekelijke liedjes uit volle borst mee en we lachten ons een bult bij de vrolijke scènes en malle bijrollen.”

Philip Hopmanillustrator

Maximum aantal bezoekers
Op school: 90 personen
School in theater: 200 personen
Vrije voorstelling: 250 personen
Prijs één per dag twee per dag drie per dag
Voorstelling: € 1000,- € 1600,- €2200,- (enkel in overleg)

Alle prijzen zijn exclusief 10% auteursrechten, reiskosten en 9% btw. 
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie. Bij vrije voorstellingen wordt er 10% auteursrecht bovenop de uitkoopsom gerekend. Besloten schoolvoorstellingen zijn vrijgesteld van auteursrecht.
Het digitale pr pakket is gratis te downloaden via deze link. Drukwerk wordt verstuurd tegen betaling van 15 euro.

Educatie 
Cultuurbeleving: Deze voorstelling is met name een receptieve theaterervaring. Na deze cultuurbeleving wordt het reflecterend vermogen aangesproken wanneer je aan de slag te gaat met de lesbrief en aansluitende opdrachten. Deze is te vinden op de downloadpagina.
Kerndoelen voorstelling: Deze voorstelling sluit aan bij de kerndoelen 55,56 & 34 van tule.slo.nl.
Kerndoelen Lesbrief: Lesbrief sluit aan bij de kerndoelen 34,54,55 van de tule.slo.nl
Planning
Aankomsttijd: 90 minuten
Opbouwtijd: 75 minuten
Afbreektijd: 60 minuten
Speelperiode: gehele seizoen
Speeldagen: hele week m.u.v. maandag, woensdag en vrijdag (ma en vr in overleg), vanaf 11:00u
Bijzonderheden: 3 voorstellingen op een dag, enkel in overleg.
Credits
Tekst & Spel: Rick Schellinkhout & Lidion Zierikzee
Live muziek: Anke Timmer of Esmay Usmany
Decor en poppen: Frans Krom & Figurentheater Ennadien