Theatergroep Fien

Ariadne, het meisje en de minotaurus

Een muzikale vertelling over broertjes, dappere daden en je kleiner voelen dan je bent.

“Ik ben Ariadne. Alleenstaand kind van 1 meter 54. Mijn vader heeft het veel te druk met koning zijn en mijn moeder is nogal hysterisch. Ze smeert lippenstift op haar wangen, drinkt parfum en werd verliefd op een stier. Echt waar! Daardoor kreeg ik een broer. Een minotaurus. De ene helft stier en de andere helft jongetje.Iedereen is bang van hem, behalve Theseus. Hij is 1 meter 30 en held van beroep! Zal hij iedereen bevrijden van mijn monsterbroer? En wil Theseus dan misschien mijn broertje zijn?”

‘Ariadne’ is een spannende vertel-voorstelling geïnspireerd op een oude Griekse mythe. Meer dan 15 instrumenten vormen het muzikale decor!

“Tg Fien is inmiddels vaste waarde binnen de programmering van Kunstbalie. Het is een van die gezelschappen die een gymzaal écht weet om te toveren tot een andere wereld waar je je mag verliezen in hun verhalen. Hun voorstellingen zijn aanraakbaar, maar gaan ook gedurfd de diepte in en raken vaak ontroerende thema’s aan. En het zijn precies die twee kanten die hen voor ons zo interessant maken voor het onderwijs: TG Fien is – zowel in voorstellingen als in gezelschap – toegankelijk, maar weet ook keer op keer een bijzondere theatrale ervaring weg te zetten.”

“Theatergroep Fien maakt wonderschone inventieve voorstellingen. Kleine fijne wereldjes waar je veel langer zou willen blijven dan tot het eind van het verhaal.”

“Jaap Robben stelt van die prikkelende vragen die kinderlijk concreet en filosofisch tegelijk zijn. (…) zetten op een aanstekelijke manier aan het denken.”

Een buik van wol
“Romantiek, knisperende geluiden en dan, dan sneeuwt het weer. De wind zucht, kippenvel in de zaal. Kinderen zitten rechtop in hun stoel. Walsend, dansend maakt theatergroep Fien nostalgie tastbaar.”

“Mooi hoe Fien de leerlingen steeds met een nieuwe en open blik naar de wereld laat kijken. Met de verbeeldingsvolle en poëtische voorstellingen prikkelt Fien de leerlingen maar weet tevens goed aan te sluiten bij hun belevingswereld.”

Ariadne-het-meisje-en-de-minotaurus-Foto-Nike-Martens-jeugdtheater.3

Algemene gegevens

Duur: 40 minuten
Speeloppervlakte: 4 x 4 x 4 meter
Aankomsttijd: 120 minuten
Opbouwtijd: 90 minuten
Afbreektijd: 45 minuten
Speelperiode: seizoen 16/17
Speeldagen: hele week
Educatie: lesbrief, aanvullende workshop of lessenreeks mogelijk
Bijzonderheden:
Maximum aantal bezoekers
Op school: 120 personen
School in theater: 120 personen
Vrije voorstelling: 150 personen
Prijs  één per dag twee per dag drie per dag
Op school: € 750,00 € 1200,00 nvt
School in theater: € 750,00 € 1200,00 nvt
Vrije voorstelling € 750,00 € 1200,00 nvt

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 6% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie

Credits
Spel & tekst: Susanne Roos
Harp: Liesbeth Vreeburg
Tekstadvies: Jaap Robben
Eindregie: Annelies van Wieringen
Muziek: Raymond Murray Schafer
Fotografie: Nike Martens