Theatergroep Fien

Een Broer om in te bijten

Een spannende, poëtische en beeldende voorstelling vol met geslaagde experimenten en vreemde aardappels, om bij te grimlachen!

Stel je een zus voor. En een broer. In het eenzaamste huis ter wereld. Ze zijn zo eenzaam dat ze niet eens zeker weten of ze wel bestaan. Zo alleen dat ze nog nooit naar buiten zijn gegaan.

Elke dag eten ze één aardappel. Soms lusten ze daar voor de afwisseling zout op. Dan huilt broer een beetje over hun aardappels heen. Dat vinden ze lekker smaken. Zus en Broer doen vaak spelletjes, die Zus altijd wint! Maar wat als je altijd verliest met het bijt-eens-op-je-vinger-spel? Of als je meer wilt zijn dan alleen iemands broer of zus? Wie ben je eigenlijk als je geen naam hebt en wat als je een naam krijgt die je niet mooi vindt en eigenlijk wel heel benieuwd bent naar de wereld buiten dit huis?

“Tg Fien is inmiddels vaste waarde binnen de programmering van Kunstbalie. Het is een van die gezelschappen die een gymzaal écht weet om te toveren tot een andere wereld waar je je mag verliezen in hun verhalen. Hun voorstellingen zijn aanraakbaar, maar gaan ook gedurfd de diepte in en raken vaak ontroerende thema’s aan. En het zijn precies die twee kanten die hen voor ons zo interessant maken voor het onderwijs: TG Fien is – zowel in voorstellingen als in gezelschap – toegankelijk, maar weet ook keer op keer een bijzondere theatrale ervaring weg te zetten.”

“Theatergroep Fien maakt wonderschone inventieve voorstellingen. Kleine fijne wereldjes waar je veel langer zou willen blijven dan tot het eind van het verhaal.”

“Mooi hoe Fien de leerlingen steeds met een nieuwe en open blik naar de wereld laat kijken. Met de verbeeldingsvolle en poëtische voorstellingen prikkelt Fien de leerlingen maar weet tevens goed aan te sluiten bij hun belevingswereld.”

een-broer-om-in-te-bijten-flyer

Algemene gegevens

Duur: 50 minuten
Speeloppervlakte: 7 x 4 x 4 meter
Aankomsttijd: 120 minuten
Opbouwtijd: 120 minuten
Afbreektijd: 45-60 minuten
Speelperiode: september/oktober 2017
Speeldagen: maandag, dinsdag, zaterdag,          zondag
Educatie: lesbrief, aanvullende workshop of lessenreeks mogelijk
Bijzonderheden:
Maximum aantal bezoekers
Op school: 150 personen
School in theater: 200 personen
Vrije voorstelling: 300 personen
Prijs één per dag twee per dag
Op school: € 950,- € 1400,-
School in theater: € 950,- € 1400,-
Vrije voorstelling € 995,- € 1495,-

Alle prijzen zijn exclusief reiskosten en 6% btw.
Prijzen gelden voor voorstellingen op dezelfde dag en locatie

Credits
Spel & concept: Susanne Roos & Joep Conjaerts
Tekst: Jaap Robben
Regie: Annelies van Wieringen
Eindregie: Arlette van Overvelt
Fotografie: Frederik Beyens