Barry Emond, wereldverteller

Aan tafel. Zomaar op straat. Op een school. Achterin de klas. Aan de bar. Op het podium. Het maakt niet uit hoe oud je bent en of je nou zin hebt in een verhaal of niet, Barry begint gewoon. Hij vertelt en vertelt. En voor je het weet heb je je smartphone in je zak gestopt, ben je gestopt met propjes gooien, wordt je drankje warm en hang je aan zijn lippen. Om halverwege zijn verhaal in lachen uit te barsten en daarna je oren weer te spitsen. Hoe loopt het af? Is het nou echt gebeurd of niet? Waar gaat dit verhaal naartoe? En waarom kan Barry zo goed vertellen?

De wereld zit vol geweldige verhalen. Die verhalen verbinden mensen met elkaar. Kinderen, tijden, culturen, ideeën. Ze zitten vol met leuke dingen, rare dingen, belangrijke dingen. Bijvoorbeeld wat je voor je zieke vader zou doen. Dat goed eten doorslaggevend kan zijn. Dat kinderen en volwassenen heus niet zoveel van elkaar verschillen: ze maken allebei soms domme fouten.

Barry zoekt de mooiste, spannendste verhalen van de wereld. Ze komen uit Azië, Afrika, het Midden-Oosten en een beetje uit hemzelf. Het zijn de verhalen die je nog niet kent, maar wel dolgraag wil horen. Hij vertelt ze aan je, omdat hij zijn hele leven al verhalen vertelt. Omdat hij verhalen móét vertellen, omdat hij het nu eenmaal niet kan laten. Barry vertelt de wereld aan elkaar.

“Barry Emond betovert en zuigt je in het verhaal door zijn fysieke spel.”