Bekijk hier uitvoerig ons nieuwe aanbod

We zijn heel blij met onze nieuwe brochure voor seizoen 2019-2020

Deze week viel in grote getale onze nieuwe brochure vol inspireren jeugdtheater en jongerentheater op de mat. We lopen al dagen vol spanning naar de brievenbus om te kijken of dat kleine witte boekje er al is. En gisteren was het dan eindelijk zo ver. Ons aanbod voor seizoen 2019-2020 is bekend. Binnenkort staan alle nieuwe voorstellingen op de website en nodigen we iedereen weer uit voor de presentatiedag. Bij dezen kan iedereen het aanbod alvast digitaal bekijken.

SAMEN WERKEN AAN DE DROOM OM ANDEREN TE INSPIREREN

Vol energie en overgave ben ik afgelopen seizoen weer aan de slag gegaan met alle uitdagingen die ik tegenkwam. Een jaar vol voorstellingen, festivals, reizen, opleidingen en reorgani- seren. Ik ben dan waanzinnig gelukkig dat ik het niet allemaal alleen hoef te doen. Dat ik het samen doe met mijn team. Zij zijn degenen die iedereen aan de telefoon te spreken krijgt en die alle aanvragen afhandelen. Samen dragen zij ons bureau, zodat ik met de makers kan blijven zoeken naar de inspiratie, passie en visie. Want voor welke droom werken we samen zo hard? Waar willen we naartoe met Buro Bannink?

Door alle zoektochten, ontdekkingen en reizen is dat voor mij altijd zo helder. Samen met mijn collega’s en gezelschap- pen wil ik ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen mooi, fantasierijk en uitdagend jeugdtheater mogen beleven. Ik ben er zo intens van overtuigd dat het leven van kinderen kan ver- anderen door theater. Dat ik de wereld écht een stukje mooier maak met elk kind dat naar inspirerend jeugdtheater gaat.

Theater dat vanuit het hart van de maker als een pijl doel treft in het hoofd en hart van een kind. Theater dat niet over ego’s of kunst gaat, theater dat niet gemaakt is om geld mee te verdienen, maar theater met een passie en overtuiging. Daar geloof ik in en daardoor blijf ik in ontwikkeling en in groei om dit steeds beter voor elkaar te krijgen.

Maar die droom realiseer je niet alleen. Het gaat veel beter, makkelijker en sneller met een grote groep. In samenwerking met zoveel mogelijk mensen. Daarom kies ik bij Buro Bannink ervoor om altijd open te staan voor nieuwe samenwerkingen! Dus ik heb mijn stal weer aangevuld met prachtige nieuwe ge- zelschappen. Wederom heeft jong talent mij weten te vinden. Ook zijn er een aantal bekende makers nieuw in het aanbod. Tg Lange Mannen, ID Theatre Company en Wildpark, een nieuw platform voor jonge makers in jeugdtheater van Annemiek Nienhuis (Hetpaarddatvliegt) en Parktheater.

Ook mijn gezelschappen zijn zich ervan bewust dat samen een doel makkelijker te bereiken is. Daarom zijn er meerdere producties die in samenwerking met andere jeugdtheatergezelschappen tot stand komen. Zo gaat Witte Raaf een voor- stelling samen met de Toneelmakerij maken: Maan. Theater Gnaffel verbindt zich aan Theater Wei en aan de jonge makers Jansen & de Boer. Milan, Tessa en Olivier, nieuwe makers bij Onder het Buro, worden in hun voorstelling ‘NEE!’ gecoacht door René Geerlings (BonteHond).

Zo dragen we allemaal in samenwerking met elkaar bij aan die droom. Om passie en inspiratie over te brengen aan zoveel mogelijk kinderen in Nederland en Vlaanderen. Hopelijk inspireert dit alle lezers om ook aan die droom bij te dragen en bereiken we samen volgend seizoen nog meer kinderen! Want samen is dat veel leuker en makkelijker dan alleen.

Veel leesplezier namens het hele team van Buro Bannink!

Karin Bannink

jeugdtheater-kindertheater-jongeren-ckv

Bekijk hier alvast een voorproefje van Theater Wei